Tips voor jouw unieke huisinrichting

Gebruik unieke kleurcombinaties

Een huis kan zo ingericht worden als een ieder zou willen. Vele mensen zoeken toch een bepaalde rust en basis om uit te werken in het hele huis. Maar het is natuurlijk ook super gaaf om juist een unieke stijl te hebben en dit te laten zien door middel van verschillende kleuren. Zo kan een Design eettafel in een opvallende kleur zoals oranje of groen een gave look geven aan een vrij simpele eethoek. Of kijk eens naar een opvallende kleur bank die dan weer gematched kan worden met de kleur van de vloer en gordijnen. Met het gebruik van verschillende kleuren die wel met elkaar een bepaald kleurenpalet vormen kan een simpel huis al gauw meer speelsheid en gedurfdheid uitstralen en maak je door middel van kleurgebruik een unieke inrichting.

Het gebruik van verschillende vormen

Ook kunnen verschillende vormen in het huis toch een unieke stijl geven. Zo kan er met bijvoorbeeld verschillende vormen vazen, spiegels, lijstjes, boeken etcetera worden gespeeld en kan dit toch meer speelsheid afgeven dan enkel vierkante lijstjes en ronde spiegels. Ook vormen van de meubels kan al heel wat doen. Denk bijvoorbeeld aan een ronde of ovale eettafel, een halfronde bank of een driehoekige salontafel. Door verschillende vormen worden alle hoeken wat speelser maar kan het wel en hele unieke uitstraling geven.

 

Verschillende of juist dezelfde stijlen

Voor het inrichten van een huis zijn er veel verschillende manieren van te werk gaan. Iedereen heeft zo een eigen smaak en stijl en deze stijl kan in de basis een goed punt zijn om te starten. Maar het is ook vaak leuk om bijvoorbeeld door verschillende woonwinkels te struinen om verschillende stijlen te kunnen combineren zonder alle meubels en decoraties al aan te hoeven schaffen. Ook kun je vaak bij een woonboulevard zoals rebel house aan een medewerker vragen die wellicht styling types kan geven omdat deze medewerker het assortiment goed kent en hier misschien ook wel meerdere opties kan laten zien.

 

Daarnaast is het internet ook een goede bron van inspiratie. Pinterest of gewoon simpelweg google afbeeldingen kan al heel goed beeld geven van verschillende stijlen en manier om een bepaalde hoek in de woning in te richten. Maak misschien voor u zelf een moodboard met allerlei stijlen en plaatjes die u aanspreken en die u ook echt in uw eigen huis ziet staan.

Verschuiven van meubels

Voor het geval er toch geen grote veranderingen in meubels of kleuren zullen komen in huis, kunnen er altijd meubels verplaatst of op een andere manier neergezet worden. Elk huis heeft wel een vaste plek voor de bank, de eettafel, de salontafel en de televisie. Maar om het huis wat speelser te maken kan er gemakkelijk van de eethoek de relaxhoek worden gemaakt. Het is niet vastgelegd dat een eethoek per se zo dicht mogelijk bij de keuken moet zijn. Als er de ruimte voor is is het leuk om juist de keuken en het eten gescheiden te houden en dat er gezellig en rustig gegeten kan worden zonder steeds aan de afwas te denken omdat het bijna voor de neus staat. Soms kunnen andere indelingen van een ruimte het al een heel unieke uitstraling geven terwijl er in essentie geen grote veranderingen hebben plaatsgevonden.

Maak de tuin gezelliger met een vuurkorf

Besteed niet alleen aandacht aan het interieur in huis. Het is minstens zo belangrijk om de tuin op een gezellige manier in te delen en in te richten! Zeker nu we vaker vanuit huis werken. We drinken een kop koffie in de tuin tijdens de pauze, we lunchen er op werkdagen en in het weekend, enzovoorts. Bij het inrichten van een tuin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Je wilt voldoende groen in de tuin hebben, je wilt verschillende plekken hebben om te kunnen zitten en je wilt het liefst tot ’s avonds laat van de tuin kunnen genieten. Hoe stel je een interieur voor de tuin samen, die hierin voorziet? Kies bijvoorbeeld voor en loungeset, een vuurkorf en een veranda.

 

Terras met of zonder overkapping

Door het terras tegen je woning aan van een overkapping te voorzien, wordt deze al snel knusser. Het voordeel van een overkapping, zoals een veranda, is daarbij dat de warmte beter wordt vastgehouden op zomerse dagen. Zo kun je tot later op de avond buiten blijven zitten. Daarbij kun je de veranda voorzien van heaters of bijvoorbeeld een terrashaard. Er zijn modellen op gas, maar ook op elektriciteit. Een vuurkorf is logischerwijs minder geschikt voor op de veranda. Naast een veranda is tegenwoordig ook de pergola erg populair. Het leuke van een pergola is dat je hier een natuurlijke overkapping van kunt maken. Laat bijvoorbeeld een druivenrank of blauwe regen tegen de palen van de pergola op groeien.

 

Denk na over een lichtplan voor de tuin

Net als in huis, is het ook in de tuin belangrijk om voor voldoende verlichting te zorgen. Je kunt kiezen voor verlichting aan huis. Denk aan een wandlamp, waarmee je het terras enigszins verlicht. Nog mooier is het, wanneer je door de verschillende borders in de tuin lampen verwerkt. Er zijn tegenwoordig hele handige systemen, waarbij je een los snoer aansluit op een transformator. Deze transformator steek je in het stopcontact. Lampjes kunnen met een speciaal kliksysteem op het snoer bevestigd worden. Voordeel van deze systemen is dat je geen grondkabel hoeft aan te sluiten en in te graven.

 

Borders vullen met vrolijke planten en struiken

Niet onbelangrijk zijn de borders in de tuin. Het gebruik van stapelblokken is populair, waarmee je verhoogde bakken kunt creëren. Dit geeft de tuin een speels effect en maakt daarbij, dat je geen grond hoeft af te graven om een extra bloembak te maken. Combineer in deze bakken planten en struiken. Plaats de grotere struiken achter in de border en werk met steeds lagere planten naar voren toe. Houd bij het vullen van de bloembakken rekening met de periode waarin de planten bloeien. Je wilt voorkomen dat de tuin alleen in de zomer mooi is! Online kun je er veel informatie over vinden. Ook lees je op het internet meer over de wijze waarop de verschillende planten en struiken onderhouden moeten worden. Het kan leuk zijn om sierplanten te combineren met een aantal kruiden. Zo komt de tuin ook nog van pas bij het koken.

woonkamer

Zo kan je je woonkamer inrichten

Het is misschien wel de belangrijkste kamer van je huis, de woonkamer. De kamer waar heel het gezin samen zit, ontspannen wordt en het bezoek ontvangen wordt. Het is niet alleen de kamer waar je na het werk tot rust komt, het is ook het visitekaartje van het huis. Wanneer je verbouwd, verhuisd of renoveert is het erg belangrijk veel aandacht aan de woonkamer te besteden. Het kan best lastig zijn, het inrichten van een huis of kamer is niet makkelijk. Sommige mensen weten gelijk wat ze willen terwijl andere veel twijfelen. Toch is het voor beide groepen erg leuk en hoeft het niet moeilijk te zijn. Met de juiste tips en informatie wordt het inrichten ontzettend leuk. Een salontafel kiezen kan bijvoorbeeld heel lastig maar ook leuk zijn.

Hoe weet ik de inrichting van mijn woonkamer?

Om erachter te komen hoe je de woonkamer moet inrichten kan het verstandig zijn om inspiratie op te doen. Inspiratie kan je opdoen in een meubelzaak. Hier kun je de meubels fysiek zien en soms aanraken. Dit zal je een heel goed beeld geven. Bijvoorbeeld bij een bank kan dit erg handig zijn. Je wilt immers weten hoe de bank zit voordat je hem koopt. De tv meubel in het echt zien kan ook erg handig zijn, hoe ziet deze er bijvoorbeeld uit in het licht? Online kan ook heel veel inspiratie opgedaan worden. Er zijn duizende meubel webshops en voorbeelden te vinden. Er zijn zelfs groepen op social media waar mensen inspiratie met elkaar delen en tips geven. Dit kan ook erg handig zijn bij het vinden van de perfecte inrichting.

Waar let ik op?

De belangrijkste aspecten van de woonkamer, zullen de tv met meubel zijn, de bank en de salontafel. Deze drie meubelstukken zullen vaak het centrale deel van je woonkamer worden. De meeste mensen zullen in huis ook het meest gebruik maken van dit stuk.  Je kijkt er in de avond tv, leest er overdag een boek en de kinderen zullen de tv gebruiken om te gamen. Zorg dus dat de bank, tv meubel en salontafel goed bij elkaar passen. Deze meubels moet je afstemmen op de kleur van je muur en vloer. Passen de meubels hier goed bij? Nadat je deze aspecten gekozen hebt, is het belangrijk om te kijken naar de verlichting. Waar wil je dat de verlichting komt, welke kleur moet deze hebben en welke lamp wil je hebben?

Waar kan ik de perfecte meubels vinden?

Het kopen van meubels hoeft niet moeilijk te zijn er is tegenwoordig een enorm aanbod. Voor iedereen is wel iets te vinden. De meubelwinkels hebben tegenwoordig een modern en groot assortiment. Hier zal je vast al een aantal dingen kunnen vinden. Wanneer de winkel niet genoeg keuze heeft kan er altijd nog online gekeken worden. Het online aanbod aan meubels is enorm. Er zijn duizenden webshops met allemaal hun eigen assortiment en prijs. Wanneer je unieke of speciale items zoekt, kan het bekijken van kringlopers, veilingen of tweedehands winkels een goede optie zijn. Hier kun je soms prachtige vintage meubels vinden. Een prijzige optie is, om de meubels door een kunstenaar te laten maken. De meubels zijn dan erg uniek en vaak van hele goede kwaliteit.