Hoe standaard design princiepes te gebruiken om uw huis te versieren

Sommige mensen worden geboren met een goed oog voor decoratie of ontwerp. Anderen leren de vaardigheid en kunnen deze met succes toepassen. En dan zijn er de rest van ons. Als je niet zo goed bent in ontwerpen, kunnen een paar basistechnieken een lange weg gaan.

Deze regels en principes voor versieren zijn zo eenvoudig dat bijna iedereen ze kan toepassen. Je huis lijkt misschien niet op een West Elm-catalogus, maar het zal er goed uitzien.

Volg de regel van oneven getallen

U bent misschien al bekend met de regel van derden voor fotografie. Ontwerpen met oneven nummers als basis kan harmonie en visuele interesse creëren, legt ontwerper Cecilia Walker uit:

Het basisidee van de regel is dat details en objecten die zijn gerangschikt of gegroepeerd in oneven getallen aantrekkelijker, gedenkwaardiger en effectiever zijn dan even-genummerde koppelingen.

Het helpt om groeperingen van objecten in verschillende hoogten, vormen en texturen te hebben. Tegelijkertijd zou er iets dergelijks over hen moeten zijn. Dit advies lijkt zichzelf tegen te spreken, maar het punt is dat er iets moet zijn dat je items bij elkaar plaatst, maar ook iets over elk van hen dat net iets anders is.

Kijk naar de afbeelding hierboven als een voorbeeld. Drie vazen, allemaal verschillende hoogten. De belangrijkste materialen zijn vergelijkbaar-rijs en glas. Maar er zijn subtiele verschillen in elementen – zand, water en de textuur van de limoenen.

Walker wijst erop dat dit slechts een basisregel is en dat het misschien niet in alle gevallen werkt. Maar als deze groep er niet goed uitziet, volg je je buik. Het doel is hier om ervoor te zorgen dat alles niet uniform is, en bij uitbreiding, saai.

Vind het focal point van uw kamer

Het centrale punt van een kamer is de meest benadrukte functie. Het is het ding waar je ogen natuurlijk naar worden getrokken wanneer je de kamer binnenloopt. En alles rond het brandpunt complimenteert het.

Als je verdwaald bent met hoe je een kamer gaat inrichten, is het vinden van het brandpunt een goed begin. Veel kamers hebben ingebouwde aandachtspunten: een groot raam met uitzicht, bijvoorbeeld, of een open haard. Als uw kamer geen ingebouwd brandpunt heeft, vindt u hier enkele tips en mogelijkheden om er een te maken:

Schilder de ene muur in een andere kleur en versier met kunstwerk of planken, zegt interieurontwerper Coral Nafie.
Bepaal waarvoor je de ruimte wilt gebruiken en maak er vervolgens een focuspunt op, zegt The Inspired Room. Als u bijvoorbeeld een ruimte wilt gebruiken om te lezen, maakt u van een boekenplank uw aandachtspunt.
Nafie suggereert ook eenvoudigweg het gebruik van een groot meubel als een centraal punt.
Je zou een groot stuk kunst als een centraal punt kunnen gebruiken. Een grote spiegel werkt ook goed.
Zodra je het brandpunt hebt gevonden, versier je er omheen. Gebruik de hoofdkleur in elementen in de rest van de kamer. In het bovenstaande voorbeeld is het brandpunt – de open haard – wit. De rode muren onderscheiden hun kleur en de witte kaarsen, orchideeën en vazen ​​rondom de kamer complimenteren de open haard.

Je kunt het ook inlijsten. Op de foto dienen de vazen, ramen en banken voor dit doel. Een openhaard is eenvoudig in te lijsten, omdat deze meestal wordt geleverd met een mantel. U kunt decor op of boven de mantel toevoegen. Als uw brandpunt een groot venster met uitzicht is, kunt u uw meubels rangschikken om het in te kaderen. Als het een grote spiegel of een interessant kunstwerk is, kunt u deze aan twee kanten met twee kleinere elementen omlijsten, zoals deze:

Zodra je een focuspunt hebt, helpt een middelpunt om de ruimte in balans te brengen. Apartment Therapy legt uit:

Het middelpunt vormt de kern van de lay-out van uw kamer. Het hoeft niet precies het midden van de kamer te zijn, hoewel dat in veel huizen het geval is. Het middelpunt van een woonkamer is waar de salontafel of de middelste tafel zal zitten, met stoelen er omheen.

Zie het als het anker van de kamer.

Ken Basic Measurement Rules

Als het aankomt op het ophangen van gordijnen of het plaatsen van meubels, kijken de meesten van ons er maar even naar. Maar er zijn specifieke metingen voor decoratie die een ruimte er beter doen uitzien. Hier zijn een paar algemene metingen om in gedachten te houden:

Koffietafel afstand: Houd ten minste 15 “tussen de koffietafels en sofa’s, zegt decorateur Maria Killam. Appartement therapie stelt voor ongeveer 18” tussen hen te verlaten.
Hangende kunst: houd bij het ophangen van de kunst het midden op ooghoogte, wat over het algemeen 56 tot 60 cm van de vloer is, zegt Driven By Decor. Als je meerdere kunstwerken ophangt, houd je het middelpunt van het hele arrangement op dit niveau.
Als je de kunst boven je bank hangt, zorg dan dat deze niet meer dan 2/3 van de breedte van de bank is. Je zult ook 5 tot 9 “ruimte willen laten tussen de kunst en het meubilair, voegt Driven By Decor toe.
Hangende gordijnen: Crate and Barrel zegt dat het kenmerkend is dat er aan elke kant van uw raam een ​​overlapping van 1-3 is.Voor de hoogte zeggen ze dat u de gordijnroeden 4 “vanaf de bovenkant van het raam moet monteren. Maar misschien wilt u dat uw vensters er breder of groter uitzien. Om de illusie van hoogte te creëren, zegt Real Simple dat je verder kunt gaan dan de 4 “standaard.

Bekijk hieronder onze partners eens welke leuke artikelen aanbieden uit deze categorie, wil je hier ook bij staan? Vul het contact formulier in en we voegen je snel toe!

meubelen
Meubelwinkel
Meubelwinkels
Baby hangmatten
Interieur of tuinaankleden met tuinplanten