Hoe plan je bijvoorbeeld je badkamer?

Badkamers hebben zeker een lange weg afgelegd sinds het eerste spoeltoilet in 1596 werd uitgevonden. Eens een puur praktische ruimte om voor “zaken” te zorgen, is de hedendaagse badkamer nu een plaats van rust en een persoonlijke toevluchtsoord voor veel huiseigenaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel badkamerrenovaties werken aan een slip waarbij spa-achtige ruimtes en armaturen / meubels zijn bedoeld om de kamer niet alleen praktischer, maar ook ontspannend te maken.

Maar als u vindt dat het plannen van een badkamer lay-out ontmoedigend is, wees niet bang. Het gaat allemaal om een ​​goede voorbereiding vanaf het begin, en dat is wat we hebben gedaan om ervoor te zorgen dat uw badkamer lay-out eenvoudig en stijlvol wordt gedaan …

1. Het meten van de lay-out van uw badkamer
Vergelijkbaar met hoe je ruwe schetsen moet meten en doen bij het kopen van nieuw meubilair voor je woonkamer, dus moet je een badkamerindeling benaderen. Meet de ruimte zorgvuldig, want nauwkeurige afmetingen zijn cruciaal – en omvatten alles, van ramen en schoorsteenborsten tot deuren.

Met je metingen op de juiste plaats, maak je een ruwe schets van je badkamer en neem je schaalvormige uitsneden van het toilet, het bassin, de douche, enz. Op. Herschel ze totdat je een lay-out vindt die voor jou werkt en voldoende beenruimte biedt om te bewegen .

Overweeg ook hoe uw badkamerindeling zal werken als er meer dan één persoon tegelijkertijd aanwezig is.

2. De indeling van uw badkamer plannen: een lay-out voor baduitvoering
Wilt u dat uw vrijstaande bad het belangrijkste brandpunt is? Plaats het in het midden of in de buurt van een architecturale functie zoals een venster. Als er weinig ruimte is, overweeg dan om een ​​kleiner slipperbad of een dompelbad in Japanse stijl te gebruiken.

Luister altijd naar de professionals bij het plannen van uw lay-out en voordat u nieuwe stukken aanschaft. Controleer bijvoorbeeld of uw vloer het gewicht van een gietijzeren bad kan verwerken als u droomt. En moet uw bad in de buurt van een raam / wand worden geplaatst, zorg er dan voor dat u er gemakkelijk bij kunt om het te reinigen.

3. De indeling van uw badkamer plannen: een douche-indeling boven het bad
Niet genoeg ruimte voor zowel een badkuip als een douche? Een familiebad kan ook als douchewand worden gebruikt. Installeer gewoon een elektrische douche boven uw bad of wissel de bestaande kranen om met een handdouche. Zorg er echter wel voor dat uw waterdruk de druk kan opvangen. Maak het ontwerp af met een glazen scherm bevestigd aan de kant van het bad.

En we raden ten zeerste aan om een ​​professional voor deze taak te krijgen als u geen doorgewinterde DIYer bent!

4. De indeling van uw badkamer plannen: een indeling voor bad en douche
Elke badkamer moet gericht zijn op bruikbaarheid; dus, als uw huishouden liever in bad gaat, denk er dan over om een ​​korter bad in te brengen voor af en toe een weekje (of om de hond te wassen) en gebruik de beschikbare beenruimte voor een ruime inloopdouche.

Aan de andere kant, als u liever een bad neemt, kan een douchecabine in de hoek een goed gebruik van de ruimte zijn en een volledig ingerichte of vrijstaande kuip mogelijk maken.

homify hint: niet alleen zijn ‘his and his’ putten extreem op trend, maar ze zijn ook erg praktisch voor gezinnen met kinderen. En als u worstelt met de badkamerruimte, raden we u aan een gootsteen in de vorm van een trog met aan de muur gemonteerde kranen. En overweeg altijd planken en kasten (met deuren) om dat rommelige uitzicht naar de baai te houden.

5. De indeling van uw badkamer plannen: een indeling voor de doucheruimte
Het is misschien een heel groot project om aan te pakken, maar kiezen voor een natte kamer kan je badkamer een serieuze stijl geven en het een eigentijdse uitstraling geven. Om dit te bereiken, moet de hele kamer worden getankt (waterdicht) omdat er geen douchewand is (het water wordt afgevoerd via een vloeruitlaat). Als uw budget klein is, raden we een bijna onzichtbare lage lade met een volledig glazen scherm aan voor een slank alternatief.

Wil je je lange, smalle badkamer om te douchen? Deel het ene uiteinde af met een glazen scherm of deuren om een ​​inloopontwerp te creëren. Tweevoudige deuren helpen ook om ruimte te besparen.

Bekijk hieronder onze partners eens welke leuke artikelen aanbieden uit deze categorie, wil je hier ook bij staan? Vul het contact formulier in en we voegen je snel toe!