5 tips voor je woonkamer

In de stemming om je woonkamer te veranderen? Misschien wilt u de meubelindeling wijzigen of de ruimte groter laten lijken? Ongeacht wat je verandert, het feit blijft dat de woonkamer de standaard socialiserende ruimte in elk huis is, wat betekent dat het goed gaat om de juiste opstelling te vinden.

Maar dat betekent niet dat je de schijnbaar perfecte woonkamerindeling van je buren moet kopiëren – geen twee ruimtes hoeven identiek te zijn, aangezien er geen twee huishoudens noodzakelijkerwijs hetzelfde zijn. De indeling van je woonkamer hangt af van hoe je de ruimte gebruikt.

En we gaan u helpen het goed te doen!

Tip voor de woonkamer # 1: zoek uw aandachtspunt
Vaak is de woonkamer waar we de televisie plaatsen, maar dat betekent niet dat je flatscreen-vriend het brandpunt van de ruimte moet zijn. Als het de hoofdruimte is waar je huishouden tv kijkt, natuurlijk, maar je kunt je ook richten op de open haard met een prachtige spiegel / kunstwerk boven de schoorsteenmantel. Dit is vooral aantrekkelijk in een woonkamer die bedoeld is om te ontspannen, lezen en luisteren naar muziek.

Moet je woonkamer een prachtig uitzicht op de tuin bieden, wat dacht je ervan om van dat royale raam het hoofddeel in de kamer te maken? Kleed uw ramen eenvoudig met opvallende gordijnen of slimme luiken in plaats van ze te verbergen achter saaie, zware gordijnen.

Onthoud dat wanneer u uw meubels positioneert, dit ook helpt om het focuspunt van de ruimte te bepalen. Als u bijvoorbeeld dat glorieuze uitzicht op de tuin wilt overzien, moet u ervoor zorgen dat de stoelen zich op die ramen concentreren.

Natuurlijk kunnen uw eigen woonkamermeubilair ook de aandachtspunten zijn. Om het gesprek te benadrukken en de zithoeken als hoofdbrandpunten te bepalen, moet de ruimte zo worden ingericht dat mensen rondlopen en niet door de gespreksgebieden. Groepeer banken en stoelen samen, zodat mensen gemakkelijk met elkaar kunnen praten. Een conversationele lay-out is vooral handig als u van plan bent om in uw woonkamer te hosten en te socialiseren.

Tip voor de woonkamer# 2: gesloten of open?
Moet uw woonkamer deel uitmaken van een open huishouden, of wilt u dat deze afgesloten is van de rest van het huis? Dit vereist enige zelfanalyse van uw kant.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat hun woonkamer een apart toevluchtsoord wordt (waar kinderen bijvoorbeeld kunnen tv kijken en volwassenen socialiseren in de keuken / eetkamer), anderen houden gewoon van een open ruimte waar zit, eten en koken is gebieden overlappen elkaar. Dit helpt ook om uw woonkamer groter en helderder te laten lijken.

Natuurlijk kunt u het beste van twee werelden hebben: haal een muur om de kamers te verbinden, maar definieer de woonkamer via dubbele deuren of grote schuifdeuren.

Tip voor de woonkamer# 3: ruimte om te bewegen.
Als je eenmaal in de woonkamer bent, wil je niet worstelen om weer terug te komen.

Verbreedt uw woonkamer de hoofdroute naar het terras en de tuin buiten? Zorg ervoor dat het meubilair is gerangschikt om gemakkelijk bewegen te bevorderen in plaats van over koffietafels te klimmen.

Als er geen andere keuze is dan dat mensen door de woonkamer lopen om in de keuken te komen, gebruikt u bijvoorbeeld open rekken of opbergeenheden als schermen om uw zitplaats gedeeltelijk te scheiden.

Gebruik in een open lay-out uw meubels om een ​​circulatieroute te definiëren die de stroom van de woonkamer niet onderbreekt. L-vormige banken kunnen bijvoorbeeld de grenzen van uw woonruimte markeren, waardoor deze effectief wordt gescheiden van de keuken en de eetruimte.

Tip voor de woonkamer: # 4: Banken en stoelen

Ten eerste, meet de kamer voordat je winkelt! Schets zelfs een ruwe plattegrond om mee te nemen naar de meubelwinkel. Als u een paar meubelstukken in gedachten heeft, kunt u nog wat schetsen maken en deze op verschillende plaatsen plaatsen om te zien welke lay-outs het beste werken.

Tip voor de woonkamer: # 5: tapijten
Een gebied tapijt is een van de beste manieren om een ​​zithoek te definiëren, maar toch gaan veel te veel mensen de verkeerde kant op en keren dan terug naar huis met een kleed dat veel te klein is.

Al uw meubels moeten comfortabel op dat tapijt rusten voor de visuele stroom naar het werk. En als de ruimte dit niet toelaat, zorg er dan voor dat op zijn minst de voorpoten van de grote stukken (d.w.z. banken) op het tapijt liggen.

Uw kleinere stukken (zijstoelen en tafels) moeten echter altijd alle vier de poten op uw tapijt hebben.

Tip voor de woonkamer # 6: Koffietafel
Als je de ruimte hebt, kan een salontafel in het midden van je gespreksruimte best perfect zijn. Maar vergeet niet dat de hoogte iets lager moet zijn dan de zithoogte van de bank en stoelen eromheen.

Wat de lengte betreft, moet de perfecte salontafel ongeveer de helft tot tweederde van de lengte van de bank zijn.

Als uw woonkamer te klein is voor een salontafel, probeer dan kleinere tafels of banken te gebruiken voor hetzelfde effect. Maar als iemand opstaat om iets te drinken, dan is die tafel te klein.

Tip voor de woonkamer # 7: Bijzettafels
Aangenomen als een bijzaak door sommigen, zijn bijzettafels eigenlijk heel belangrijk. Hoewel het aantal dat je nodig hebt afhankelijk is van de hoeveelheid zitplaatsen die je hebt, is het aan te raden om er een aan beide kanten van een bank te hebben (als er niet genoeg ruimte is, kies je dan voor een enkele salontafel), en tussen paar stoelen .

Het belangrijkste idee zou moeten zijn om voldoende oppervlakte te bieden, maar niet te veel ruimte in uw woonkamer. En uw bijzettafels moeten altijd dezelfde hoogte hebben als de arm van de stoel of bank naast hen.

Bekijk hieronder onze partners eens welke leuke artikelen aanbieden uit deze categorie, wil je hier ook bij staan? Vul het contact formulier in en we voegen je snel toe!

Meubel
Luxe zitmeubelen