Moderne meubels voor een minimalistische stijl

Minimalisme in meubels en interieurontwerp is al lang een van de belangrijkste in moderne ruimtes. Ongeacht wat voor moderne meubels en designtrends er komen of gaan, minimalisme is altijd prominent aanwezig geweest.

Vooral omdat steeds meer mensen in flatgebouwen en appartementen wonen, kan minimalisme een geweldige manier zijn om kleine ruimtes te gebruiken en de uitstraling van grotere kamers te geven. De trend van kleine huisjes zal er alleen maar voor zorgen dat deze stijl nog populairder wordt!

Het kiezen van de juiste moderne meubels voor uw minimalistische ontwerp is de sleutel voor het zorgen voor een samenhangend en comfortabel ontwerp. Zonder het juiste meubilair en decor kan een minimalistisch ontwerp er uitzien als een onafgewerkte ruimte!

Wat is een minimalistisch interieurontwerp?

Minimalisme in meubels en design verwijst meestal naar de afwezigheid van iets onpraktisch of decoratief. Alles in een minimalistisch ontwerp is functioneel, samenhangend en logisch.

Enkele andere typische aspecten van minimalistisch meubilair en ontwerp zijn:

  • Neutrale en ingetogen kleuren, zoals witte, zwarte, grijze en bruine tinten
  • Gladde afwerking op muren, vloeren en werkbladen
  • Grote ramen, verschillende lichtbronnen
  • Multifunctioneel meubilair
  • Ingebouwde apparaten
  • Lege ruimtes
  • Afwezigheid van decoratieve elementen
  • Scherpe lijnen in meubels
  • Ontbreken van gedrukte of florale ontwerpen op meubels
  • Geen rommel

Modern meubilair gebruiken in uw minimalistische ontwerp

Bankstellen

De enige regel voor bankstellen in een minimalistisch ontwerp is “geen patroon”. Alle bekleding moet effen tinten zijn of het nu industrieel, klassiek of modern is. Een ander belangrijk aspect van minimalistische moderne bankstellen is een strak ontwerp met scherpe lijnen. Bankstellen moeten elegant zijn, niet overdreven ontworpen en veelzijdig.

Multifunctionele banken, zoals uittrekbare banken of sectionele banken, zijn essentieel voor een minimalistisch ontwerp omdat ze de maximale functionaliteit bieden zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Banken met opbergruimte zijn ook geweldig voor minimalisme, omdat ze de rommel en opbergstukken verminderen.

Tafels

In appartementen en appartementen of andere kleine ruimtes, dicteert een minimalistische stijl dat een tafel zelfs niet nodig is! Het gebruik van een bar of eiland in uw keuken met enkele eenvoudige, moderne barkrukken is alles wat nodig is voor minimalisme in een kleine ruimte.

Als u echter een groter bedrijf of een huis wilt inrichten, kunt u nog steeds een eenvoudige tafel gebruiken voor uw eetkamer. Het moet een gladde, strakke afwerking zijn met rechte lijnen. Vaak zullen minimalistische keukens en eetzalen een tafel met een glanzende afwerking hebben!

Stoelen

Een van de belangrijkste verschillen die minimalisme scheidt van andere moderne meubeltrends zit in de stoelen. Vaak raden we aan om eetstoelen en bijzetstoelen te combineren en bij elkaar te houden om de kamers er fris en uniek uit te laten zien. Als het gaat om minimalistisch meubilair, moeten stoelen echter altijd uniform zijn.

Eetkamerstoelen moeten dezelfde stijl hebben, barkrukken moeten hetzelfde zijn en stoelen moeten alleen gekozen worden waar absoluut noodzakelijk (en passen bij uw bank!). Nogmaals, het gebruik van stoelen met rechte lijnen, in neutrale tinten en met metalen poten is ideaal om in een minimalistisch ontwerp te passen.

Wanneer u kiest om een ​​metalen of houten onderstel voor uw stoelen, zorg er dan voor dat uw keuze de kleuren en andere meubels in uw ruimte complimenteert. Het mengen van hout en metaal is meestal niet toegestaan ​​in een minimalistisch ontwerp!

Bedden

Een slaapkamer in een minimalistisch ontwerp verfraaien met modern meubilair kan bijzonder lonend zijn, omdat minder rommel in uw slaapkamer u kan helpen om gemakkelijker te slapen. De zachte, neutrale tinten in verband met minimalistisch design zijn het populairst in slaapkamers, omdat ze ontspanning bevorderen.

Als u over voldoende kastruimte beschikt om al uw kleding en andere benodigdheden op te ruimen, heeft de rest van uw kamer minder meubels en minder rommel. Een minimalistische slaapkamer kan ook een tapijt, meerdere verlichtingsopties en een eenvoudig nachtkastje (met laden natuurlijk!) bevatten, zodat aan al uw behoeften wordt voldaan.

Bekijk eens een van onderstaande links voor leuke meubels!