Wat heeft jou keuken nodig?

Als het hart van het huis, moet men heel voorzichtig zijn bij het selecteren van meubels en accessoires voor de keuken. Maar ongeacht de stijl of het design, de keuken is bedoeld om iedereen zich welkom te laten voelen. En als u wilt dat uw kookruimte bijzonder open en uitnodigend is voor vrienden en familie, is een stijl die we kunnen aanbevelen de boerderijstijl.

Om er zeker van te zijn dat u er goed uit ziet, laten we de 9 essentiële elementen zien die uw boerenkeuken eenvoudig niet kan missen …

1. Jou keuken heeft nodig: het juiste kleurenpalet
Hoewel boerenkeukens verschillende paletten kunnen hebben, moet uw typische schema tekenen op basis van kleuren en materialen die over het algemeen te zien zijn in een werkelijke land / boerderij-omgeving. Denk aan voorbeelden zoals baksteen, steen en hout in combinatie met zachte, verwelkomende tonen.

Als u op zoek bent naar een vleugje kleur, blijf dan weg van ultraverzadigde, trendy tinten die worden gebruikt voor moderne ruimtes. Liever vasthouden aan erfgoedtinten (d.w.z. heldere blues, warme sinaasappels, rustiek rood, bosgreens) die geschikt zijn voor die tijdloze aura die u in uw boerderijkeuken wilt recreëren.

2. Jou keuken heeft nodig: vrijstaande meubels
Terwijl ingebouwde kasten ideaal zijn voor moderne keukens, worden vrijstaande meubels aanbevolen voor vintage, boerderijachtige ontwerpen. Denk aan elementen zoals een rustieke tafel in plaats van een ingebouwd eiland, een hoge voorraadkast in plaats van aan de muur bevestigde armaturen, of zelfs een charmante Smeg koelkast voor een heerlijke terugkeer naar vroeger.

En zorg ervoor dat je de matchy-matchy look tegen alle kosten voorkomt voor een ongedwongen sfeer.

3. Jou keuken heeft nodig: Beadboard
Je bent misschien niet zo dol op beadboard, maar het is een van de stukjes die helpen om een ​​boerenkeuken te definiëren. Oorspronkelijk werd het gebruikt als een meer kosteneffectieve manier om delen of hele muren te bedekken (met name die oppervlakken die gerestaureerd moesten worden), maar beadboard werd een van de must-have stukken voor boerenkookruimtes.

Gebruik je beadboard op een muur die niet bij je wasplaats hoort (of zelfs op je backsplash die nergens in de buurt van je gootsteen is), omdat die houten panelen niet van water houden en behoorlijk lastig te reinigen kunnen zijn (vooral met dunnere groeven).

4. Jou keuken heeft nodig: Open kasten / glazen deuren kasten
Gerestaureerde boerderij: keukenunits van Teddy Edwards
Teddy Edwards Gerestaureerde boerderij
TEDDY EDWARDS
Blootgestelde rekken zijn geweldig om een ​​kamer ruimer en toegankelijker te maken. Bovendien kunt u met open rekken sommige van uw favoriete stukken tentoonstellen (zoals het gewaardeerde theeservies van Granny of uw geliefde potten en pannen).

Glazen deurkasten kunnen een soortgelijk effect hebben, maar dit geeft een meer “trofeeënkast” draai aan uw getoonde keukenaccessoires.

5. Jou keuken heeft nodig: de juiste gootsteen
De gootstenen van de boerderij werden ooit gebruikt voor hun praktische bruikbaarheid – die brede, diepe ontwerpen waren perfect voor toen de keuken het centrum van activiteit was en een hoop afwas (dat wil zeggen enorme potten en pannen) moest worden gedaan.

Tegenwoordig is een gootsteen in een boerderij / butler net zo praktisch als altijd, maar het gaat ook om de opvallende look. Om ervoor te zorgen dat uw gootsteen nog meer opvalt, zorgt u ervoor dat deze in kleur contrasteert met de rest van het aanrecht en voegt u een rustieke kraan toe.

6. Jou keuken heeft nodig: Veel warm hout
Warm en uitnodigend hout zorgt voor een vriendelijk en uitnodigend karakter voor een keuken in boerderij-stijl, hetzij op de vloer, uw kasten, of in kleine hoeveelheden zoals met eetstoelen. Voor nog meer detail kan knoestig, lokaal hout zorgen voor een meer rustieke toets. We raden subtiele, lichtrode of oranje vlekken aan om het natuurlijke uiterlijk van het hout te benadrukken.

Bekijk hieronder onze partners eens welke leuke artikelen aanbieden uit deze categorie, wil je hier ook bij staan? Vul het contact formulier in en we voegen je snel toe!

Pannen