14 verschillende soorten zonweringen voor 2019 (uitgebreide koopgids)

Hier is je perfecte gids voor het kopen van jaloezieën en om de nieuwste en moderne soorten jaloezieën op de markt van vandaag te leren kennen.

Jaloezieen zijn de meest populaire raambedekking op basis van de resultaten van onze lopende peiling. 58% van de ondervraagden geeft de voorkeur aan blinds uit alle raambehandelingsopties (750 ondervraagde personen).

Het is niet verrassend. Ze zijn zeer functioneel en kunnen er geweldig uitzien. Ze zijn een beetje moeilijk schoon te maken, maar de voordelen wegen zwaarder dan het schoonmaken. De volgende vraag is welk type rolluiken u wilt hebben? We kunnen je helpen met onze epische blinde koopgids hieronder.

Jaloezieen

Jaloezieen zijn er in verschillende soorten, materialen en maten. Alle jaloezieën hebben individuele lamellen die zich op en neer aanpassen. Jaloezieën kunnen ook kantelen, waardoor u de hoeveelheid licht in de kamer kunt regelen.

Voor de meeste jaloezieën kunt u met een snoer aan een kant van de jaloezieën de jaloezieën omhoog en omlaag aanpassen. Een staaf aan de andere kant van de jaloezie bepaalt de kanteling van de jaloezieën, zodat u de latten kunt openen of sluiten.

White window blinds

1. Verticale jaloezieën
Verticale jaloezieën hebben individuele lamellen die langs een track aan de bovenkant van de jaloezie lopen. Afhankelijk van de stijl worden verticale jaloezieën ofwel van de ene kant naar de andere geopend of door een scheiding in het midden. Deze zonwering is een populaire keuze voor terrasdeuren en kamerhoge ramen. Maar ze kunnen ook nog steeds over kleinere vensters worden gebruikt.

Vertical blinds

2. Jaloezieën (Vinetie)
Jaloezieën zijn de meest populaire stijl van jaloezieën. Ze zijn voorzien van horizontale lamellen die worden bevestigd met een touwtje of stroken doek, ook wel tapes genoemd. Terwijl de jaloezieën omhoog worden gebracht, wordt de onderste lat in de lat erboven gedrukt.

Venetian blinds

3. Mini-jaloezieen
Mini-jaloezieën lijken qua werking op jaloezieën. Maar ze hebben lamellen van een kleinere breedte dan traditionele jaloezieën. De lamellen zijn meestal ongeveer 1 “dik.

Mini blinds

4. Micro-jaloezieën
Micro-jaloezieën zijn een nog kleinere versie van minizonneblinden. Dit soort jaloezieën zijn voorzien van latten die ½ “dik zijn.

Dark brown micro blinds

5. Paneeljaloezieën
Paneel jaloezieën zijn een andere populaire keuze voor openslaande deuren, evenals zeer grote ramen. Paneelgordijnen hebben secties die langs een baan bewegen, waardoor u ze kunt openen en sluiten.

Gray panel blinds

6. Plisseer jaloezieen
Plisseer jaloezieen hebben een stuk materiaal dat is geplooid zodat de schaduw een accordeonachtig patroon vormt dat kan worden verhoogd of verlaagd. Deze tinten hebben een vergelijkbare uitstraling als jaloezieën, terwijl ze ook het uiterlijk van het venster “verzachten”. Maar ze kunnen niet van links naar rechts worden aangepast, zoals jaloezieën. Geplooid tinten worden meestal gemaakt van stof of papier.

White pleated shades

7. Pliseer met holle ruimte
Pliseer met holle ruimte lijken op geplooide lammellen en zijn ook gemaakt van vergelijkbare materialen. In tegenstelling tot een geplooide schaduw, zijn cellulaire tinten gemaakt van twee verschillende stukken materiaal. De voorste en achterste delen van cellulaire tinten zijn in het midden open, waardoor een zak ontstaat die isolatie biedt. Cellulaire tinten zijn verkrijgbaar in verschillende celgroottes die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende vensters. Deze tinten zijn een geweldige manier om uw huis koel te houden in de zomer en warm in de winter. Mobiele tinten bieden ook geluidsisolatie.

Cellular shades

8. Romeinse zonwering
Romeinse zonweringen zijn een zeer traditionele raambekleding gemaakt van textiel of materialen zoals jute of zeegras. Er zijn verschillende stijlen Romeinse tinten beschikbaar, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: wanneer een Romeinse tint wordt verhoogd, vouwt deze zichzelf op, vergelijkbaar met hoe een jaloezie werkt. Omdat het weefsel van een Romeinse schaduw steeds op zichzelf vouwt, kan het een vrij grote stapel stof maken aan de bovenkant van het venster wanneer ze volledig worden opgetild. Dus, terwijl Romeinse tinten een mooie en tijdloze look bieden, verwijderen ze een deel van de zichtbare ruimte van je raam wanneer ze zijn opgetild.

Romeinse zonweringen zijn zowel gevoerd als ongevoerd om aan verschillende behoeften te voldoen. De voeringen bieden vaak extra functies, zoals black-out en thermische voering.

Dark brown Roman shades

9. Zonwering op rol
Een andere populaire schaduwoptie is rolluiken. Rolgordijnen worden meestal gemaakt van synthetische of natuurlijke stoffen en kunnen naar behoefte op- of afgerold worden.

Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende stijlen die op verschillende manieren aan het venster kunnen worden bevestigd. De meest economische rolgordijnen hebben een extern systeem waarmee u alle verschillende mechanismen en montagehardware van de kap kunt bekijken.

Er zijn meer stijlvolle opties beschikbaar met valletjes, kroonlijsten of fascia’s die alle componenten van de schaduw verbergen en voor een meer gepolijste look zorgen. Net als in Romeinse tinten zijn rolgordijnen verkrijgbaar in een breed scala van natuurlijke en synthetische stoffen, metalen versies en hebben vaak extra functies zoals thermische of verduisteringsbekledingen.

Roller shades

10. Opgebonden gordijnen
Opgebonden gordijnen tinten zijn een beetje zoals een kruising tussen een schaduw en een gordijn. Tie-up shades zijn verkrijgbaar in een breed scala aan materialen. Deze tinten zijn gemaakt van een stuk stof met banden die tot onder de schaduw reiken. U kunt de schaduw opheffen door hem op te rollen en de schaduw vervolgens op zijn plaats te binden. Deze schaduwstijl biedt een casual of landelijke look die naadloos samengaat met vele stijlen van decor.

Tie-Up Shades

11. Zonneschermen
Zonneschermen zijn vergelijkbaar met rolschermen. Hun doel om de hoeveelheid zonlicht, verblinding, UV-stralen en warmte die van buitenaf de kamer binnenkomt te beperken, terwijl het zicht van het raam behouden blijft. Zonneschermen zijn als een zonnebril voor uw ramen.

Solar shades

12. Buitenschermen
Buitenschermen worden meestal gemaakt van zware, weerbestendige materialen. Buitentinten worden gebruikt op patio’s en terrassen om de hoeveelheid blootstelling aan de zon en de hitte die het gebied binnenkomt te verminderen. Buitenzonneschermen zijn vooral populair.

Outdoor shades

13. Skylight Shades
Skylight tinten zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, waaronder roller, geplooid en cellulair. Deze tinten zijn ontworpen om moeilijk bereikbare lichtstraten te bedekken. Cellulaire tinten zijn vooral populair voor dakramen vanwege hun isolerende eigenschappen. Skylight-tinten hebben meestal een grotendeels verwijderbare stang die wordt gebruikt om de kap omhoog of omlaag te brengen of in te stellen. Soms worden dakluiken met een hendel in plaats van met een stang omhoog of omlaag gebracht. Automatische versies zijn ook beschikbaar.

Skylight shades

14. Slimme jaloezieën
Ze lijken nog steeds iets uit een science fiction-roman, maar slimme blinds komen steeds vaker voor dankzij slimme huistechnologie. Slimme jaloezieën en tinten zijn verkrijgbaar in veel traditionele stijlen, evenals nieuwe, high-tech stijlen.

Slimme jaloezieën worden gesynchroniseerd met een smartphoneapplicatie en kunnen in groepen of afzonderlijk worden beheerd. Ze kunnen ook worden geprogrammeerd om op bepaalde punten gedurende de dag te openen en te sluiten. Niet alleen zijn slimme blinds een van de meest visueel aantrekkelijke op de markt, maar ze kunnen u ook helpen besparen op energiekosten.

Als u geïnteresseerd bent in slimme blinds, maar niet het geld wilt uitdelen om uw huis achteraf bij hen uit te rusten, zijn er ook slimme controllers beschikbaar. Met deze slimme controllers kunt u uw bestaande jaloezieën uitrusten met hetzelfde type slimme technologie dat dure slimme jaloezieën gebruiken.

Smart shades

 

Bekijk hieronder waar je deze artikelen kunt kopen!
Rolluiken