Toptips voor het kiezen van badkamertegels

Met de talloze beslissingen waarmee je geconfronteerd wordt wanneer je besluit om een badkamer in je huis te verbouwen of een badkamer te maken, is degene die je het prettigst zult vinden het kiezen van de tegels. Ze zetten de toon voor de hele look en feel van de volledige ruimte en zullen waarschijnlijk het eerste zijn dat je opvalt. Natuurlijk kan de opwinding van het eindelijk kiezen van je tegels plotseling veranderen in besluiteloosheid in het licht van de overweldigende keuze die beschikbaar is. Moet je licht of donker worden? Groot of klein? Glanzend of mat? Slank en eigentijds of met veel textuur en natuurlijk? Dit kan genoeg aanleiding zijn om van dat genot stress te maken en je zorgen te maken of je wel de juiste keuzen maakt.

Wel, vrees niet! Vandaag delen wij negen tips voor het kiezen van je tegels, waardoor het makkelijker dan ooit wordt om te beperken wat je echt wilt om die droombadkamer werkelijkheid te maken.

Kies uw wauw-factor

Wat denk je dat het eerste is waar je op valt als je je badkamer binnenloopt? Wordt het een prachtige douchecabine? Misschien kun je overwegen om accent te leggen in de tegels om de douche ruimte heen. Wordt het een vrijstaande badkuip? Kies vervolgens de perfecte functie-wandtegel (makkelijk afneembaar, opvallend patroon etc) om de achtergrond te worden. Bedenk welke tegels u voor uw achterwand wilt gebruiken. Als u al vroeg besluit over het focus punt van uw badkamer, kunt u beginnen met het kiezen van tegels die het door u gekozen doel aanvullen en verbeteren.

Kies een opvallende tegel

Een eenvoudige manier om te beginnen met het kiezen van uw badkamertegels, is het vinden van een ontwerp waar u echt van houdt. Misschien ben je verliefd geworden op een bepaald patroon, opvallende kleur of een interessante vorm. Dit wordt je tegel in de kamer, die kan worden gebruikt als een accent op de muren of om wat drama toe te voegen aan je vloeren of douchewand. Je opvallende tegel moet dan worden gebruikt om je accenttegels te bepalen (wat een mooie overgang is naar de volgende tip!).

Overweeg accenttegels

Nadat u uw doel heeft gekozen, kunt u een paar andere tegels als toevoeging gebruiken. Je moet ervoor zorgen dat de complementaire tegels precies dat doen – het kiezen van te veel opvallende tegels in een kamer zal te veel aandachtspunten creëren, dus iets neutraal, duidelijk of een eenvoudig gestructureerde stijl zou hier mooi moeten passen.

Kies uw vloertegels

Echt pas als het focus punt bekend is kunt u verder met de vloertegel. Als je echter hebt gekozen voor iets dat iets eenvoudiger is voor de muren, is de nieuwste trend om een kleine wauw-factor te creëren met een vloer met patronen. Je kunt een Bohemien look creëren of iets anders dapperder creëren, of je kunt zelfs het uiterlijk van echt hout in de tegels krijgen om een rustieke of Scandi-afwerking te krijgen.

Tegelgrootte versus ruimtegrootte

In het algemeen gesproken, als uw kameromvang klein is (zoals veel badkamers zijn), wilt u misschien afzien van het gebruik van grootformaat tegels in de ruimte. Kies tegels die de grootte van uw kamer aanvullen, dus middelgrote tegels voor een middelgrote badkamer of mozaïektegels voor een zeer kleine garderobe. Lees meer over hoe u de juiste tegelgrootte kunt kiezen als u wat hulp nodig hebt op dit gebied, het is echt heel handig!

Word creatief met tegel lay-out

Natuurlijk, zelfs het kiezen van een eenvoudige tegel betekent niet dat het saai moet zijn! Er zijn zoveel patronen die kunnen worden gemaakt door gebruik te maken van bepaalde stijl tegels of rechthoekige tegels in een interessante lay-out om een beetje iets speciaals aan uw ontwerp toe te voegen.

Textuur toevoegen

Als u op zoek bent naar een spa-achtige uitstraling voor uw badkamer, dan wilt u wellicht een op de natuur geïnspireerde tegel overwegen. Steeneffect tegels, leisteen, natuursteentegels en marmeren effecttegels zullen u allemaal een blik geven die stevig geworteld is in de natuur. Vul deze texturen aan met natuurlijke houttinten voor een ontspannende en verjongende afwerking.

Overweeg de “Feel” factor

Houd er rekening mee dat als u tegels op een douchevloer gebruikt, u iets comfortabel wilt hebben op blote voeten, maar toch voldoende grip hebt zodat u niet wegglijdt. Het gebruik van kleine tegels of mozaïektegels is hier normaal gesproken een goed idee, omdat de extra voegen zorgen voor een verhoogde slipweerstand zonder irriterend te zijn voor uw zolen. Als u een natte ruimte wilt maken, kies dan weer voor tegels welke ook geschikt zijn voor plaatsing op natte kamervloeren.

Overweeg de bruikbaarheid van afwerkingen

Het lijdt geen twijfel dat een gladde tegel altijd gemakkelijker schoon te maken is. Water heeft meer de neiging om kalk achter te laten op tegels met veel reliëf zoals natuurlijke tegels met deukjes en spleten en tegels van kiezel en dergelijke, houd er dus rekening mee dat je misschien wat vasthoudender moet zijn met betrekking tot een schoonmaakschema. Stel uzelf bij het kiezen van uw tegels de vraag hoe graag u waakzaam wilt zijn om uw tegels er tijdens de levensduur van uw badkamer op hun best uit te laten zien.

Ik hoop dat deze tips een wat overweldigende keuze net iets gemakkelijker hebben gemaakt!

 

Grote tegeloutlet