badkamer ontwerp

3D badkamer ontwerp: 5 redenen om een ontwerper in te schakelen

Is jouw badkamer toe aan een renovatie? Misschien heb je het internet al afgestruind op zoek naar inspiratie, ideeën en tips. Hoogstwaarschijnlijk is je daarbij ook de grote hoeveel sites opgevallen waarop je zelf een badkamer kan ontwerpen. Hoewel dit op het eerste gezicht super aantrekkelijk lijkt, is het niet per direct aan te raden. Bij een badkamerrenovatie of 3D badkamer ontwerp komen namelijk zoveel aspecten kijken dat dit beter aan een badkamerontwerper overgelaten kan worden. In dit artikel geven wij jou 5 redenen waarom je een expert of specialist moet inschakelen voor jouw nieuwe badkamer.

  1. Voorkom onjuiste of onnauwkeurige metingen van je badkamer

Een goed begin is het halve werk. Zo ook voor het laten ontwerpen van je nieuwe badkamer. Wist je dat het verkeerd meten van de badkamer één van de meest voorkomende fouten is? Het is natuurlijk extreem belangrijk dat dit goed gebeurd. Niets is vervelender dan erachter komen dat de wastafel toch (net) niet naast het toilet past. Een ontwerper van badkamers doet dit onderdeel vlekkeloos. Mocht er toch onverhoopt iets niet goed opgemeten zijn, dan is hij of zij verantwoordelijk om het op te lossen. 

  1. Er wordt rekening gehouden met compatibiliteit in je 3D badkamer ontwerp

Stel je voor je hebt een 3D badkamer ontwerp zelf gemaakt en je bent super tevreden met het resultaat. Het sanitair is besteld en het wordt tijd om deze te plaatsen. Je komt er echter achter dat de waterdruk te laag is voor de speciale douchekop die je had besteld. Dat is enorm balen natuurlijk. Door een expert op het gebied van badkamers in te schakelen weet je zeker dat er rekening gehouden wordt met compatibiliteit tussen je water- en elektriciteitsysteem en het nieuwe sanitair.

  1. Er wordt op elk klein detail in je 3D badkamer ontwerp gelet

Bij het maken van een badkamerontwerp moet er gelet worden op elk klein detail. Bovendien moeten jouw wensen en behoeften op het gebied van kleur, stijl en trends worden meegenomen in het ontwerp. Op die manier neemt de specialist de zorgen uit handen voor je. Een veelvoorkomend onderdeel dat vaak vergeten wordt bij het zelf ontwerpen van een badkamer is de verlichting. Goede verlichting kan een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan dimlicht, dat een fijne warme uitstraling biedt. Een ander vaak vergeten onderdeel is de vloer van de badkamer. Laat je hierin dus adviseren door een badkamerexpert.

  1. Advies van een expert over de juiste badkamertegels

De badkamertegels kunnen hét verschil maken tussen een ‘oke’ badkamerontwerp en een geweldig badkamerontwerp. In een kleine badkamer creëren grote tegels een optisch effect waardoor de ruimte groter lijkt dan dat het werkelijk is. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook zijn met kleine tegels. Bovendien kunnen tegels een grote hap uit je beschikbare budget nemen. Net als bij de vloer, kan een specialist je hierin perfect adviseren, rekening houdend met het gewenste budget.

  1. Meubels en accessoires worden ook meegenomen in je 3D badkamer ontwerp

Een perfect ontwerp bestaat niet alleen uit sanitair, maar ook uit badkamermeubels. Denk aan spiegels, handdoekrekken, kastjes en decor. Een ontwerper weet precies wat jij hiervan nodig hebt. Samen met de specialist breng jij jouw droombadkamer tot leven. De online tools die je op internet kan vinden zijn overigens niet geheel onbruikbaar. Gebruik die vooral om vooraf inspiratie op te doen en te oriënteren over wat je wel en niet mooi vindt. Laat de rest vervolgens aan een badkamerontwerper over.