Hoe een open haard kopen: 6 tips

# 1 Geef je open haard een doel

Eenmaal geïnstalleerd, heeft uw nieuwe haard een belangrijke taak en dat is wat u tijdens het winkelen in gedachten moet houden. Er zijn veel redenen om een renovatie of installatie van een open haard te starten:

• Om het uiterlijk van een kamer bij te werken
• Om een kamer (s) te verwarmen
• Een inefficiënte open haard upgraden
• Om maandelijkse verwarmingskosten te verlagen met maximaal 20-40%
• Alle bovenstaande!

# 2 Begrijp welk type haard je nodig hebt

Ben je op zoek naar een insert, een nieuwe open haard of een kachel?

Open haard inserts

Veel mensen die denken dat ze een nieuwe open haard nodig hebben, hebben eigenlijk een inzethaard nodig. Inserts worden snel geïnstalleerd in bestaande open haarden met metselwerkhaarden en ze bieden vele voordelen. Behalve verwarming zorgen inbrengen in een open haard voor sfeervolle ruimtes, stoppen koude luchtstromen, verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis, werken het uiterlijk van een kamer onmiddellijk bij en kunnen zelfs de factuur voor uw huisverwarming verlagen. Verkrijgbaar in meerdere stijlen en maten, het enige dat u hoeft te doen, is beslissen of u een gasinzetstuk, een houten inzetstuk of een inzetstuk voor pellets wilt.

Nieuwe open haarden

Koop een nieuwe open haard als je een nieuw huis bouwt of een open haard installeert waar er nog geen is. Directe ontluchtingstechnologie maakt het eenvoudig om een open haard toe te voegen in elke kamer van uw huis. Nieuwe open haarden zijn beschikbaar in moderne, eigentijdse, traditionele en klassieke stijlen.

Kachels

Krachtige warmte en stand-up stijl bepalen de kachel. Tegenwoordig kunnen de beste houtkachels, gasfornuizen en pelletkachels worden aangepast aan uw persoonlijke stijl. Als maximale efficiëntie en minimale onderhoudskosten belangrijk voor u zijn, ga dan op zoek naar een kachel met dikke, duurzame scharnieren en een verstelbare deurgrendel.

# 3 Kies een haardbrandstof

Natuurlijk gas

Aardgas is de schoonste brandende fossiele brandstof. Kies voor aardgas als u een schone, onderhoudsarme open haard wilt met een thermostaat die direct kan worden afgesteld met de afstandsbediening. #Tip: Aardgashaarden met keramische branders, kijkvensters met keramisch glas en blowers met variabele snelheid verspreiden de meeste warmte.

Hout

Wanneer duurzaam geoogst, is hout een hernieuwbare, koolstofneutrale brandstofbron. Kies hout als je houdt van het knettergeluid en de dynamische sfeer van een echt houtvuur en je hebt een plek om houtblokken op te slaan. Nieuwe technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de efficiëntie van houtverbranding en veel overheden bieden nu kortingen en prikkels om huiseigenaren aan te moedigen om te upgraden naar milieuvriendelijke houtkachels, houtkachels en houten inserts. Er is nog nooit een betere tijd geweest om je open haard te upgraden!

Pellets

Pellets zijn een goede keuze als u het gemak van een gashaard wilt hebben, maar u geeft de voorkeur aan een hernieuwbare, koolstofneutrale brandstof. Pellets zijn kleine, uniforme stukjes samengeperst organisch materiaal die bij verbranding warmte en vlammen produceren. Let tijdens het winkelen op dat sommige pelletinzetstukken en pelletkachels alleen houtpellets verbranden, terwijl andere zoals de GC60 en GCI60 pellets kunnen maken die zijn gemaakt van hout, schors, zaagsel, maïs, tarwe of gerst. #Tip: het kiezen van pellets van een hogere kwaliteit zal de hoeveelheid onderhoud van uw pelletkachel of pelletinzetstuk verminderen, en het zal stof verminderen bij het toevoegen van meer pellets.

Elektriciteit

Elektrische haarden produceren sfeer, maar zijn redelijk inefficiënte kachels. Als u warmte van uw haard zoekt, zijn andere brandstofsoorten een betere optie. Alles komt terug bij tip # 1, wat is het doel van de open haard?

# 4 Neem een paar metingen

Een goede haardhandelaar zal je vragen in welke kamer de nieuwe open haard zal plaatsnemen, en als je aan het winkelen bent voor een inzethaard, zal hij / zij je ook vragen naar de grootte van je bestaande open haard in metselwerkhaard (mits je deze hebt). Het installeren van een verkeerde grote open haard in een kleine ruimte kan je onaangenaam warm maken, terwijl het installeren van de verkeerde kleine open haard in een grote kamer je kan doen bibberen. Overweeg ook de stijl van uw nieuwe haard ten opzichte van de stijl en de grootte van de kamer. Als je met een eenheid gaat die te groot of te klein is aan een muur, kan je haard er misplaatst uitzien. Een lange muur met langere accenteigenschappen kan er bij een lineaire open haard beter uitzien dan bij een portrethaard.

# 5 Visualiseer je geïnstalleerde haard

Wilt u behang op de rand van uw open haard of een tv of kunst plaatsen direct boven uw open haard zonder een mantel? Dan hebt u een designgashaard nodig. Voordat u begint met winkelen, visualiseert u hoe uw afgewerkte haard er uit ziet. U hoeft niet alle antwoorden te hebben, maar als u uw uiteindelijke visie deelt met uw plaatselijke haardhandel, kan hij / zij u een haard vinden die aan uw doelstellingen voldoet.

# 6 Waar een open haard te kopen:

Supermarkten X Nee

Het kopen van een open haard op hetzelfde moment dat je je boodschappen koopt klinkt misschien handig, maar het kan je op den duur tijd en geld kosten. Tenzij uw lokale grote-dozenwinkel kwaliteit vervaardigde open haarden en personeel een toegewijde, deskundige open haardexpert verkoopt, blijf sturen.

Websites voor gebruikte producten X Nee

Veiligheid is de belangrijkste factor bij het kopen van een open haard. Het kopen van een open haard van een tweedehands website zoals Craigslist of Kijiji is het risico niet waard; het is onmogelijk om de volledige geschiedenis van het product te kennen. Verder zijn gebruikte haarden niet gegarandeerd, dus als er iets mis gaat met uw open haard, bent u aan de haak voor de volledige kosten van reparatie of vervanging.

Koop of je haard in een fysieke winkel of on-line bij een gerenomeerd bedrijf.

Waar kunt u dan een leuk model vinden? Bekijk een van onderstaande linkjes eens!

Sfeerhaarden