De voordelen van een koudschuim topper

Als je nog nooit van koudschuim toppers hebt gehoord zul je waarschijnlijk niet zo snel aan een matras denken. Want wat maakt deze topper koudschuim? En wist je dat een matras uitstekend ventileert? De open celstructuur van het materiaal zorgt voor een goede circulatie van de lucht. Hierdoor zal je het hierop niet snel te warm krijgen, ook niet bij zomerse temperaturen. En daarom heet het dus een koudschuim topper.

De zoektocht begint

Een goede matras kan de prijs hebben van een tweedehands auto. Maar die tweedehands auto voelt als nieuw. Dus je kan nagaan hoe belangrijk het is om een nieuwe matras te kopen. En als iedereen ergens recht op heeft in de wereld is dat een goede matras. Het belangrijkste aan een koudschuim matras is dus het materiaal aan de binnenzijde. Het materiaal heet polyurethaanschuim. Het heeft een hoog aanpassingsvermogen waardoor het zich kan aanpassen aan de contouren van je lichaam. Geef jezelf de gewenste ondersteuning zonder dat de matras te hard of stevig zal aanvoelen. Maar er is meer!

De voordelen

Het is de meest duurzame matras en het kent vele voordelen. Sommige vinden het ook vreemd dat het niet zo populair is in Nederland. Om te beginnen. Het is geur en allergievrij. De levensduur is makkelijk 10 jaar of meer en het heeft geen of nauwelijks kuilvorming waardoor je hem niet hoeft te keren. Als je hem ook nog goed schoon houd kun je er echt een hele lange tijd mee doen. De prijs zit in de middenklasse waardoor hij ook absoluut niet te duur is. Zelfs in het ergste geval is dit de beste matras want het is vlamvertragend waardoor het bij brand de veiligste keuze is. Het enige nadeel is voor mensen die het vaak koud hebben in bed omdat het matras koeler aanvoelt.

HR-Waarde

HR-waarde is eigenlijk niks meer dan de hoogte van de veerkracht. HR staat voor High Resilience wat zich betaalt naar ‘hoge veerkracht’. Je kunt het beste zitten tussen HR45 t/m 65. Alles onder de HR40 word afgeraden.

Eenmaal aan de top

Deze matras is uitermate geschikt voor personen die veel zweten maar uiteraard ook voor degene die weinig of niet zweet. De meeste mensen zweten echter wel in hun slaap. Het is voor als je het warm hebt in bed of op de rug of zij wil slapen. Het is zelfs een goede matras voor de buikslapers. Het is niet alleen de koudschuim topper. Het is de absolute topper.

Bron: 123vrijwonen.nl