airconditioning

Drie tips bij het kiezen van airconditioning met montage

Een airco kan je verlossen van de hitte van de zomer. Een airco van goede kwaliteit heeft ook als bijkomend voordeel dat hij het hele jaar door de lucht reinigt. Je kunt kiezen voor een airco of airco met montage. Deze helpt bij het reguleren van de luchtvochtigheid en bij het verwarmen van de kamer tijdens de koudere maanden. Je moet weten hoe je de juiste airconditioner kiest als je er een wilt aanschaffen voor je huis. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken tussen alle opties op de markt.

Kies op basis van je behoeften

Je kunt een airconditioner kiezen door rekening te houden met de indeling van je huis en je budget. Raam airconditioners, split airconditioners en draagbare airconditioners zijn de drie typische opties waaruit je kunt kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, is een raam airconditioner een enkele eenheid die aan de binnenkant van een raam wordt bevestigd. Een split airconditioner bestaat uit twee afzonderlijke units. De compressor en condensor zijn ondergebracht in de unit die zich aan de buitenkant van je huis bevindt. De ventilator is ondergebracht in de unit die aan de binnenkant van je huis is gemonteerd. Dit is een goede methode van airconditioning met montage die je thuis kunt installeren. Je kunt ook een draagbare airconditioner kopen die van de ene naar de andere kamer kan worden verplaatst. Deze is niet op een vaste locatie gemonteerd. Als je in een gehuurd appartement woont, zul je merken dat je hier veel aan zult hebben.

Kies op basis van de koelcapaciteit

De koelcapaciteit van elke huishoudelijke airconditioner wordt gemeten in BTU’s (British Thermal Units). Het verwijst alleen naar hoeveel warmte de AC in een bepaalde tijd uit de lucht kan verwijderen. Het koelvermogen van elke AC is direct omgekeerd evenredig met deze waarde. Het is van cruciaal belang om de juiste match voor je ruimte te vinden. Als de BTU-capaciteit van je kamer te laag is, kan je AC deze niet effectief koelen. Als het te hoog is, kan het de ruimte te snel afkoelen zonder het te ontvochtigen. Er zijn een aantal aanvullende variabelen, zoals de hoogte van de kamer, de gemiddelde kamertemperatuur, het aantal verdiepingen en de raamgrootte, die ook van invloed zijn op hoe snel de airconditioner je ruimte zal koelen.

Kies de juiste persoon om te installeren

Het installeren van een vaste airco is geen gemakkelijke klus en dient door een vakman te worden gedaan. Ze kennen de beste methode om je AC te installeren. Ze hebben ook de beste tools om je AC netjes te installeren, zodat deze geen schade aan je muren of aan het apparaat zelf veroorzaakt. Vind de beste airconditioner online en laat deze direct door een professional installeren!