Een fijne kantoorruimte: vier mogelijke verbeteringen

Een fijne kantoorruimte: vier mogelijke verbeteringen

Voor een gezonde en productieve werkdag is een goed en fijn kantoor van cruciaal belang. Je spendeert immers tientallen uren per week in je kantoor. Kan jouw kantoor wel een verbetering gebruiken? Je kunt de akoestiek op kantoor verbeteren of iets doen aan de ventilatie. Dit zijn vier mogelijke verbeteringen bij jou op kantoor.

Akoestiek

Zeker als je regelmatig  belangrijke meetings hebt bij jou op kantoor, is het fijn als de ruimte niet te veel galmt. Daar kun je na verloop van tijd ontzettend veel hoofdpijn van krijgen. Een betere akoestiek op kantoor krijg je door zachte elementen toe te voegen zoals een tapijt, of speciale geluidswanden voor aan de muur. Je kunt je ook laten helpen door een specialist, zoals AKMA.

Ventilatie

Om productief en gezond te kunnen werken, moet je niet steeds dezelfde lucht inademen. Deze lucht wordt namelijk steeds armer aan zuurstof en daar krijg je hoofdpijn van. Zorg dus dat je kantoorruimte goed geventileerd blijft. Het kan al een hoop schelen als je regelmatig een raampje open zet, maar heb je weinig ramen of helpt dat niet voldoende? Dan is het een goed idee om te investeren in een goed ventilatiesysteem. Zo kom je nooit meer met hoofdpijn uit je werk.

Gezonde meubels

Op een werkdag zit je soms uren achter elkaar in dezelfde houding. Zitten is al niet heel gezond, maar als je het dan al de hele dag doet, houdt het dan zo gezond mogelijk. Ga voor ergonomische kantoorstoelen die zich automatisch aanpassen aan jouw zithouding en die jouw rug voldoende ondersteunen. Bij voorkeur kies je een kantoorstoel die goedgekeurd is door de ARBO. Deze zijn vaak wat duurder, maar kunnen vervelende nek- of rugklachten op termijn voorkomen.

Daglicht

We kennen het allemaal. In de winter vertrek je in het donker naar je werk en ga je in het donker weer naar huis. De meeste mensen worden hier ontzettend somber van en dat is logisch. Als we te weinig daglicht zien, bouwen veel mensen al snel een tekort aan vitamine D op. Hier word je moe, duf en vaak ook een beetje somber van. Dit staat ook wel bekend als de winterdip. Jouw kantoor moet dus van voldoende ramen voorzien zijn. In het meest ideale geval beslaat het totale raamoppervlakte een kwart van het totale vloeroppervlak. Ben jij nog op zoek naar een professional die je hierbij kan helpen, zoals bijvoorbeeld met de akoestiek? Google dan even want online zijn er genoeg te vinden!