houten ladder

Houten ladder kopen

Ga je een houten ladder kopen dan heb je keus uit een groot assortiment. Om je wegwijs te maken vertellen we je in dit blog waar je op moet letten.

Welk soort houten ladder

Denk je aan een ladder dan heb je vaak het beeld van een rechte ladder die tegen een boom of muur staat. Er zijn echter veel meer soorten die je kunt kopen. Zo is een ladder niet altijd recht. Je hebt namelijk uitgebogen ladders. Deze ladders hebben aan de onderzijde uitlopende bomen. Daardoor is de onderzijde breder dan de bovenzijde. Bij de houten ladders zijn deze bomen mooi gebogen. Het voordeel van zijn uitgebogen ladder is een breed stavlak. Hierdoor staat de ladder stevig. Daarnaast heb je ladder soorten met meerdere delen. Deze ladders schuif of trek je over elkaar heen. Hierdoor kun je op grote hoogte werken. Maar ingeschoven nemen deze ladders weinig ruimte in beslag. Dat is wel zo praktisch.

Ladders plaatsen

Een houten ladder kopen is eenvoudig als je hebt bepaald waarvoor je hem gaat gebruiken. Daardoor weet je de hoogte die je gaat overbruggen. Maar net zo belangrijk is het dat je weet waar je de ladder gaat plaatsen. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte op de ladder neer te zetten? Kun je de ladder tegen een boom of muur aanzetten of moet je hem vrij kunnen plaatsen. Wist je namelijk dat je een ladder niet altijd ergens tegenaan hoeft te zetten. Een uitschuifladder kun je vaak in een A-stand zetten. Hierbij zet je de delen uit elkaar. De bovenste delen blijven tegen elkaar aan staan. De onderste delen spreid je. Vandaar de naam A-stand. In deze stand plaat je de ladder vrij. Dus je hebt hierbij geen boom of muur nodig om je ladder tegenaan te zetten. Wanneer je weinig ruimte hebt om je ladder neer te zetten biedt dit dus uitkomst. 

Je houten ladder kopen bij Van Eldik Ladders

Een houten ladder koop je bij Van Eldik Ladders. Het familiebedrijf in de Betuwe waar al meer dan 125 jaar ladders gemaakt worden. Dat betekent dat ze heel veel kennis hebben op het gebied van deze ladders. Dus ga je een houten ladder aanschaffen dan zijn zij de expert waar je alle vragen aan kunt stellen. Daarnaast staan de meeste soorten ladders gewoon op voorraad in de werkplaats. Staat jouw maat er niet bij? Dan is deze zo gemaakt door de vakmannen van Van Eldik Ladders.