In 4 stappen naar jouw droominterieur

Het interieur is allesbepalend voor de stijl en sfeer van een woning. Toch is de keuze uit de vele mogelijkheden niet makkelijk. Het kost veel tijd en gaat verder dan alleen kleur en materiaal. Wij geven je vier tips om jouw droominterieur te verwezenlijken!

Lees je in

Het lijkt zo simpel, maar tot je perfecte interieur kom je niet zomaar. Mede door de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden is het daarom handig het nodige voorwerk te verrichten. Speur woonbladen en andere tijdschriften af naar onder andere meubels, keukens en lampen. Mocht je het leuk vinden, kun je de impressies die je aanspreken uitknippen en bijvoorbeeld verzamelen in een fotoboek, maar tegenwoordig kan dit ook snel en gemakkelijk digitaal. Op deze manier kun je op een later moment in de het gehele proces nog eens terugkijken, erg handig!

 

Grote meubels eerst

Om het jezelf wat makkelijker te maken, adviseren wij eerst de grote meubels aan te schaffen en deze een plek te geven. Op deze manier is al een groot deel van het interieur ingericht en dit geeft je een duidelijk inzicht in wat er nog moet gebeuren, daarnaast geeft dit je de mogelijkheid om je huis eerder te betreden. Wanneer dit is afgerond ga je verder met de kleinere accessoires, denk hierbij aan fotolijstjes, kaarsen en andere versieringen.

 

Geef een persoonlijke tint

Het is natuurlijk de bedoeling dat het grootste gedeelte van je interieur voor een lange periode meegaat. Zorg er daarom voor dat je de meubels en accessoires uitzoekt die écht bij je passen. Ga niet mee in de tijdelijke hypes en meningen van anderen, jij moet in het interieur leven. Om jezelf een fijn gevoel te geven kun je familiefoto’s ophangen of herinneringen van dierbaren in het zicht houden. Daarnaast is het verwerken van je hobby’s in het interieur iets wat je op je gemak zal laten voelen, posters van je favoriete voetbalspeler bijvoorbeeld. Tot slot is het leuk om af en toe wat dingen te veranderen. De grote lijnen kunnen hetzelfde blijven maar in de zomer door kleine aanpassingen aan het accessoires je interieur een iets zonnigere aanblik geven is erg leuk en origineel.

 

Raamdecoratie mag niet ontbreken

Uiteraard mag de juiste raamdecoratie niet ontbreken. Er zijn veel opties om jouw droominterieur helemaal af te maken. Wil je in huis genieten van de sfeer van gordijnen, maar niet in het donker zitten? Ga voor inbetween gordijnen! Ga je liever voor een industrieel interieur? Dit is ook een goede optie! Kenmerkend hieraan zijn de ruwe onafgewerkte materialen, grove meubelstukken en een combinatie tussen hout, beton en metaal.

 

Wanneer je je goed inleest, je de grote meubels eerst aanschaft, het persoonlijk houdt en raamdecoratie gebruikt wordt jouw droominterieur zeker werkelijkheid!