Zonwering

Laat deze zomervakantie gerust uw huis achter dankzij goedkope rolluiken

Wanneer u op vakantie gaat blijft het toch altijd spannend om uw huis onbewaakt achter te laten. Inbrekers spelen erop in dat in de zomer veel mensen weg zijn en houden in de gaten wanneer er mensen weg zijn. Met goedkope rolluiken voorkomt u dat probleem en in dit artikel leggen wij uit waarom.

Bescherming door het uiterlijk

Alleen al bij het aanzicht van rolluiken slaan de meeste tot alle inbrekers uw huis over. Het is vele malen gemakkelijker om in te breken bij een huis zonder rolluiken dan een huis met rolluiken. Ook al zijn deze goedkoop, de meeste inbrekers nemen niet de moeite om een kijkje te nemer, waardoor uw huis beschermd is.

Goedkope rolluiken

Goedkope rolluiken als oplossing dus, maar wat houdt dat in? Wanneer u voor de budget-variant kiest, komt u meestal terecht bij een bandopwinder rolluik die handmatig bediend moet worden. Dan moet u er dus wel rekening mee houden dat u de rolluiken sluit voordat u weggaat. Daarnaast is het van belang om degene die uw planten water geeft of de kat verzorgt, te informeren over het sluiten van de rolluiken. Het beste is zelfs dat degene die uw huis verzorgt, de rolluiken opent wanneer hij of zij er is en weer sluit wanneer hij of zij weggaat. Wanneer inbrekers uw huis dan in de gaten houden, zien zij dat er af en toe beweging is en weten ze dat er wel iemand thuis is waardoor de kans op inbraak nog kleiner wordt.

Optilbeveiliging

Naast goedkope rolluiken kunt u kiezen voor elektrische rolluiken. Deze zijn wat duurder dan rolluiken met een bandopwinder maar zijn wel veiliger. Bij elektrische rolluiken is het namelijk mogelijk om een optilbeveiliging te installeren. Wanneer een inbreker dus aan uw raam staat en het rolluik probeert open te breken, gaat er een alarm af en wordt de politie ingeschakeld. Zo weet u zeker dat er geen inbraak mogelijk is en kunt u met een gerust hart op vakantie.

Smart home

Een ander voordeel van een elektrisch rolluik, is dat deze gekoppeld kan worden aan een smart home systeem. Dat systeem zorgt ervoor dat u via een app de volgende dingen kunt uitvoeren:

  • Uw rolluiken vanaf een afstand openen een sluiten
  • Meekijken met een camera in uw huis en tuin
  • Meldingen ontvangen wanneer er activiteit rond uw huis plaatsvindt

Met al deze aansluitingen bent u ervan verzekerd dat uw huis veilig is tijdens uw vakantie. Met camera’s en rolluiken kunt u er vanuit gaan dat inbrekers het meestal niet eens proberen bij uw woning en wanneer zij dit toch doen krijgt u direct en melding en wordt de politie ingeschakeld. Daarnaast kunt u de rolluiken op vaste tijden laten openen en sluit als u dat wil, zodat eventuele inbrekers denken dat er iemand bij u thuis is.

Elektrische Vs. goedkope rolluiken

U kunt er zelfs met goedkope rolluiken voor zorgen dat er bij u thuis niet wordt ingebroken tijdens uw vakantie, maar wanneer u er zeker van wil zijn dat er niet wordt ingebroken neemt u elektrische rolluiken. Dat kost wat meer, maar u kunt zeker met een gerust hart op vakantie.