TIPS: EEN KLEINE KEUKEN INRICHTEN

Een kleine keuken inrichten kan een hele lastige klus zijn. Heel veel spullen, maar heel weinig ruimte. Waar laat je alles? En heb je dan ook nog genoeg ruimte om te koken? Hier lees je een aantal handige tips waarmee jij een kleine keuken slim kunt inrichten!

Spullen wegdoen

Vanuit je vorige woning heb je misschien veel spullen meegenomen, maar voor overbodige spullen heb je nu geen plek meer. Begin eerst met het opruimen en uitzoeken van deze spullen. Ga na wat je echt nodig hebt en doe de rest weg. Zonde van de ruimte om deze spullen te bewaren! Probeer alle kleine dingen zoveel mogelijk te “verstoppen” in dozen. Dit zit er een stuk minder rommelig uit dan wanneer alles uitgestald staat. Een keuken zonder rommel lijkt groter dan een keuken met veel rommel!

Kleuren kiezen

Een ruimte lijkt groter als je gebruik maakt van lichte kleuren. Kies daarom voor een witte basis in de keuken. Dit houdt in: witte muren en witte kasten. Door zoveel mogelijk apparaten in te bouwen, kun je deze lichte tinten goed aanhouden. Op deze manier zie je namelijk niet een zilveren vaatwasser tussen de witte keukenkastjes, maar kleurt deze gewoon mee met de rest. Als je het saai vindt om alles wit te maken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere lichte kleur. Maar kijk uit dat je het niet snel zat wordt!

Veel daglicht

Elke ochtend een kopje koffie zetten met de eerste zonnestralen naar binnen, heerlijk! Behalve dat het heerlijk wakker worden is, doet daglicht de keuken ook groter lijken. Om genoeg licht binnen te krijgen, heb je de juiste raamdecoratie nodig. Al eens gehoord van houten jaloezieën? Met de houten Jaloezieën van Veneta.com kun je het licht in een ruimte perfect afstellen zodat je superveel daglicht binnenkrijgt. Ideaal! Jaloezieën zijn (meestal) vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Erg geschikt voor in de keuken dus!

Gebruik de hoogte

Bij een kleine keuken is het slim om zoveel mogelijk de hoogte in te gaan. Dit kun je doen door bijvoorbeeld veel hoge kasten neer te zetten. Hier kun je onwijs veel spullen indoen, zonder dat het je extra ruimte kost. Een andere optie is om de hoogte te gebruiken en planken op te hangen. Hiermee creëer je veel extra opbergruimte in de keuken. Niet alleen handig, maar ook leuk om planten, kruiden en mooie keukenspullen op te zetten.