buffetkasten

Wat zijn buffetkasten en wat kun je ermee?

Buffetkasten, ook wel dressoirs, worden al eeuwenlang gebruikt om waardevolle voorwerpen, zoals zilverwerk en duur porselein, te beschermen tegen stof en licht. In de 19e eeuw werden meer utilitaire dressoirs gebruikt om borden en voedsel te tonen.

Dressoirs zijn van oudsher meubelstukken die langs een muur in een eetkamer worden geplaatst en dienen als een soort tafelblad waarop gerechten kunnen worden uitgestald; ze worden soms ook buffettafels genoemd. Zelfs als je niet genoeg ruimte hebt voor een volledige eetkamer set, kan je manieren vinden om dressoirs in jouw interieur te integreren. Gebruik er een in jouw keuken of woonkamer om gekoesterd keramiek of serviesgoed tentoon te stellen.

De buffetkast is verkrijgbaar in vele maten en stijlen, maar bestaat meestal uit drie delen: een breed bovenblad met laden eronder, twee smalle deuren die langs de voorkant lopen en een onderste plank die ten minste gedeeltelijk wordt omsloten door de twee deuren. Veel mensen gebruiken ze om eetgerei op te bergen in de kast onder het bovenblad of decoratieve voorwerpen erboven. Sommige dressoirs zijn rijkelijk versierde meubelstukken, andere zijn eenvoudig en functioneel.

Een dressoir gebruiken in jouw interieur

Wil jij jouw huis inrichten en weet je niet precies hoe? Nou, je moet beginnen met het bekijken van een dressoir. Dressoirs zijn geweldige meubelstukken die kunnen worden gebruikt in alle soorten huizen. Ze zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren, en ze kunnen jouw woning echt leuker maken!

Ze zijn meestal vrij betaalbaar en ze komen in een verscheidenheid van maten. Een belangrijk ding om te overwegen bij de aankoop van een dressoir is al dan niet het zal gaan met de stijl van jouw huis. Er zijn veel verschillende stijlen voor je om uit te kiezen, dus zorg ervoor dat een die het beste past bij het verdere interieur van jouw huis. Je wilt niet eindigen met iets dat niet werkt voor je, want er zijn zo veel opties waar je uit kan kiezen.

Het doel van buffetkasten

Dressoirs hebben een paar verschillende namen. Ze worden ook wel dressoirs, sideboards, dressoirs en buffettafels genoemd.

Dressoirs zijn zeer veelzijdige meubelstukken die een doel dienen in zowel de eetkamer en de woonkamer. Ze bieden meestal plaats aan serviesgoed, glazen, bestek en andere voorwerpen van dien aard, maar sommige kunnen ook worden gebruikt om kunst en beeldhouwwerken tentoon te stellen. Dressoirs verschenen in de 19e eeuw in Amerikaanse huizen als aanvulling op de eetkamer. In deze tijd kon je ze ook sideboards of buffetkasten noemen. Dressoirs werden gebruikt in zowel formele en casual instellingen door de late 19e eeuw tot uiteindelijk een populair stuk van de eetkamer meubilair in de 20e eeuw.