tuin

Zelf sfeer & schaduw creëren in je tuin is nog nooit zo makkelijk geweest

Bij het aanleggen van een tuin denken de meeste mensen niet aan sfeer en schaduw. Maar het kan een enorm verschil maken voor de schoonheid van je tuin, vooral als je hem gebruikt voor ontspannende activiteiten zoals lezen, breien of gewoon ontspannen. Er zijn veel manieren om dit effect te creëren, maar ik wil graag twee manieren met je delen die snel en gemakkelijk zijn, en gebruik maken van de materialen die je waarschijnlijk al hebt liggen.

Bomen planten voor genoeg schaduw

Een goede manier om wat privacy in je tuin te creëren is met bomen. Als je nog geen bomen hebt – of als je er gewoon meer wilt – overweeg er dan een paar te planten om zo genoeg schaduw en meer sfeer te creëren.

Het gebruik van bomen voor schaduw is een geweldige manier om je ruimte af te sluiten zonder het landschap te blokkeren met muren of hekken. Om een boom te planten, graaf je een gat dat twee keer zo breed is als de kluit en net zo diep als de kluit hoog is. Maak het gat in een gebied dat ten minste zes uur zonlicht per dag krijgt en vochtige grond (geef de grond waar je gaat planten water als het bijzonder droog is). Zet de boom dan gewoon bij zijn stam op zijn plaats en vul de grond rond de wortels. Geef vaak genoeg water om de grond vochtig te houden tot de boom stevig staat (dat zal waarschijnlijk enkele maanden duren).

Sfeer creëren met de schijn sinaasappel en vruchten/zaden

Er zijn veel manieren om jouw tuin warm en uitnodigend te maken. De eerste is om planten te kiezen die een uitnodigende sfeer uitstralen. Een goede keuze is de schijnsinaasappel (Philadelphus lewisii). Deze bloem heeft een zoete, kruidige geur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot fel fuchsia. In het midden tot late voorjaar, wanneer het buiten warmer begint te worden, zal deze plant ervoor zorgen dat jouw tuin ruikt alsof het al zomer is – op de beste manier.

Wat je ook kunt overwegen is om je tuin wat levendiger te maken door wat planten toe te voegen die vruchten of zaden dragen die vogels of andere wilde dieren zoals vlinders en kolibries aantrekken. Dit kan jouw tuin veranderen in een natuurlijk toevluchtsoord voor deze levendige dieren.

Een harmonicadoek gebruiken

Als je een mooie sfeer en schaduw in jouw tuin wilt creëren, gebruik dan een harmonicadoek. Het harmonicadoek is een essentieel onderdeel van een tuin omdat het decoratie, praktisch nut en functie combineert. Het is gemaakt van hetzelfde materiaal als de harmonica, maar het wordt gebruikt voor het doel van het creëren van schaduw en schoonheid in jouw tuin. Je kunt hem in verschillende kleuren en vormen maken. Als je geen tijd hebt om er zelf een te maken, kun je er een kopen in een warenhuis of online.