Zo koop jij de beste bureaustoel

Zo koop jij de beste bureaustoel

Je zit er bijna dagelijks op, maar zo vaak koop je geen nieuwe. We hebben het natuurlijk over een bureaustoel. Hoewel je er dus niet zo vaak één koopt, zijn ze na een jaar of vijf tot tien toch echt aan vervanging toe. En dan begint de zoektocht naar een nieuwe, want in de tijd dat jij op je vertrouwde stoel zat, zijn er honderden nieuwe stoelen gemaakt. Welke kies je dan? Wij geven je een aantal tips, waarmee jij binnen no-time de perfecte stoel koopt.

 

Ergonomie

Je hoort het overal, maar niet zonder reden. Ergonomie is belangrijk, want op deze manier neem jij de optimale werkhouding aan. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat jij minder tot geen klachten meer hebt als je aan het werk bent. Dat zorgt er weer voor dat jij prettiger en dus ook effectiever werkt.

Let op, het is wel belangrijk dat de stoel goed afgesteld staat, anders zal je juist klachten krijgen. Een goede ergonomische stoel kan in hoogte worden versteld. Ook moeten armleuningen verstelbaar zijn en vaak is ook zitdiepte instelbaar.

 

Ga testen

Je weet pas echt hoe een stoel zit, als je deze echt geprobeerd hebt. Probeer je een stoel niet, dan heb je altijd nog de kans dat hij tegenvalt, hoe goed de bureaustoel ook aangeschreven staat. Neem dus een middagje om bureaustoelen te testen. Het is verstandig om van tevoren te bedenken wat jij belangrijk vindt aan een stoel. Het is verstandig om je te laten adviseren, maar laat je niet overhalen. Uiteindelijk ben jij degene die op de stoel moet zitten, niet de verkoper.

 

Goedkoop is duurkoop

We houden van goedkoop, maar wie voor een dubbeltje op de eerste rang denkt te zitten heeft het mis. Hoewel een goedkope stoel niet per definitie slecht is, krijg je over het algemeen waar naar prijs. Kortgezegd, betaal je iets meer voor je stoel, dan krijg je over het algemeen ook een stoel van betere kwaliteit. Bedenk ook, een bureaustoel koop je maar eens in de zoveel jaar en je maakt er dagelijks gebruik van. Het is het dus wel waard.

 

Scherpe prijzen

We vertelden net dat een bureaustoel prijzig kan zijn, maar daar hebben we nog wel een tip voor. Bij diverse webwinkels, bijvoorbeeld bij Bureaustoelexpress, vind je bureaustoelen voor scherpe prijzen. Zo zit je hier algauw op meer dan honderd euro korting en dat scheelt toch een hoop.