Badkamer

Hoe kan ik een badkamer verduurzamen?

Het verduurzamen van woningen zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Dit is onder andere nodig om de klimaatdoelen van Parijs te behalen. Maar er zitten ook andere voordelen aan het verduurzamen van woningen. Zo kun je bijvoorbeeld extra kosten besparen, door betere isolatie, een langere levensduur en door het gebruik van slimme kranen& douchekoppen.

Zorg voor goede ventilatie

Tegenwoordig zie je steeds minder badkamers zonder ramen. Goede ventilatie is namelijk erg belangrijk voor een badkamer. Zo voorkom je namelijk vochtproblemen en dus ook schimmelvorming. Veel badkamers zijn tegenwoordig voorzien van goede ventilatie, waardoor de badkamer niet lang vochtig blijft na een warme- en lange douche.

Kies voor een duurzaam design

Dit klinkt als een inkoppertje, maar is wel belangrijk voor een goed design van elke badkamer. Kies voor duurzame badkamermeubels, waarmee je jaren voorruit kunt. Het is daarom verstandig om dit een Interieurbouwer uit Veenendaal te laten doen. Zij weten wat zij het beste kunnen doen en weten ook nog eens hoe je je badkamer zo effectief mogelijk inricht. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je badkamer er esthetisch goed uitziet, waardoor je kunt pronken met je badkamer.

Kies de juiste verlichting

Ledverlichting is een goede oplossing om kosten en energie te besparen. De lampen gaan erg lang mee en zijn daardoor een goed alternatief voor de spaarlamp. Daarnaast kun je dan ook afwisselen in stijlen door bijvoorbeeld een ledverlichting in te bouwen in de spiegels. Dit geeft een erg gaaf effect en zorgen voor een unieke badkamer, zonder storende verlichting.

Kies duurzaam sanitair

Een laatste punt om rekening mee te houden is dat je kiest voor duurzaam sanitair. Deze zorgen bijvoorbeeld voor een fikse waterbesparing. Daarnaast zijn duurzame toiletten ook nog eens eenvoudiger schoon te maken, waardoor het een goed alternatief is op het klassieke sanitair.