Beton ciré kosten – alles dat je moet weten over deze stijlvolle en duurzame vloer

Beton ciré, ook wel bekend als een coatingvloer, is een vloerbedekking die de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Niet alleen zorgt deze vloer voor een industriële en moderne uitstraling in huis, maar het is ook erg duurzaam en makkelijk in onderhoud. Echter hebben veel mensen nog geen ervaring met beton cire en weten ze niet wat het precies kost. In deze blogpost zullen we daarom alles bespreken dat je moet weten over de kosten van beton ciré.  

Wat is beton ciré?

Voordat we het gaan hebben over de kosten van beton ciré, is het eerst belangrijk om te weten wat het precies is. Beton ciré is eigenlijk gewoon Frans voor gewreven beton, en dat is precies wat het is: een dunne laag beton met een wrijftechniek aangebracht op de vloer. Hierdoor ontstaat er een prachtige, naadloze vloer met een stijlvolle uitstraling. Beton ciré kan op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht, dus het is niet alleen geschikt voor vloeren, maar ook voor muren, badkamers en keukenbladen.

Wat zijn de kosten van beton ciré?

De kosten van beton ciré zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, de staat van de ondergrond en het soort beton ciré dat je kiest. Over het algemeen zijn de kosten van beton ciré hoger dan bijvoorbeeld een laminaatvloer, maar daar krijg je dan ook een unieke en duurzame vloer voor terug. De prijzen variëren meestal tussen de €80 en €150 per vierkante meter.

Waarom is beton ciré duurzamer dan andere vloeren?

Beton ciré is, zoals eerder genoemd, een duurzame vloerbedekking. Dit komt omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat en tapijt, erg lang meegaat. Beton ciré is namelijk slijtvast en bestand tegen krassen en deuken. Ook is het erg makkelijk schoon te maken, waardoor het minder snel vies wordt en er minder snel vervangen hoeft te worden. Kortom, beton ciré is een investering voor de toekomst.

Kan ik beton ciré zelf aanbrengen?

Hoewel het natuurlijk mogelijk is om beton ciré zelf aan te brengen, raden we dit toch sterk af. Beton ciré aanbrengen is namelijk een lastige en precieze klus, waarbij professionele kennis en apparatuur vereist is. Daarnaast is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen, zodat de vloer goed hecht. Het is daarom verstandiger om een professioneel bedrijf in te schakelen die hierin gespecialiseerd zijn.

Conclusie

Beton ciré is een prachtige en duurzame vloerbedekking die de laatste jaren steeds populairder wordt. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen zijn ze hoger dan traditionele vloeren zoals laminaat. Echter krijg je daar wel een unieke vloer voor terug die erg lang meegaat en makkelijk in onderhoud is. Hoewel het mogelijk is om beton ciré zelf aan te brengen, raden we dit toch af en adviseren we om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat de vloer perfect gelegd is en kun je nog jarenlang genieten van jouw prachtige beton ciré vloer.