Deze vloer moet je hebben voor je nieuwe huis

Om je nieuwe huis helemaal eigen te maken, begin je met het kiezen van een nieuwe vloer. De vloer is immers de basis van je interieur. Toch hoef je zeker niet voor een neutrale vloer te gaan. Welke kleur vloer je kiest, heeft impact op de sfeer die je wilt creëren in de kamer waar je de vloer legt. Lichte vloeren zijn dé trend van dit moment.  

De voordelen van een lichte vloer in huis 

Naast dat een lichte vloer rustig oogt, geeft het ook een optisch effect van een grotere woning. Dit is vooral fijn bij woningen waar weinig daglicht binnenkomt. Een lichte vloer reflecteert het licht en zorg voor extra licht in de kamers. Daarnaast is een lichte vloer ideaal voor verschillende woonstijlen, het combineert goed met andere kleuren. 

Natuurlijk zijn er ook nadelen te vinden bij een lichte vloer. Kruimels en vlekjes vallen eerder op bij een egale kleur. Dus als je kiest voor een lichte vloer, is het verstandig om te kijken naar een vloer waar verschillende tinten in zitten. Een egale donkere vloer oogt dus ook eerder ‘vies’. 

Welk patroon vloer kies je? 

Een lichte vloer in je nieuwe huis maakt dat je een rustige basis hebt om op verder te werken. Je kunt er een industriële of romantische look aan geven en de kamer lijk optisch groter door de lichte vloer. Bij het kiezen van een nieuwe vloer hoef je niet voor het standaard patroon te gaan. Wat denk je van een laminaat vloer in visgraatmotief? Makkelijk in onderhoud en prima geschikt voor zwaar woongebruik.   

Op zoek naar net even iets anders? Dan kun je voor de Hongaarse punt vloer kiezen. Deze lijkt misschien erg op het visgraatmotief, maar het is een stuk rustiger en daardoor erg geschikt voor de kleinere ruimtes. En wat denk je van een betonlook tegel? Zo creëer je makkelijk een robuust en stoer interieur. Betonlook tegels zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt beton en een stuk warmer.  

De soort vloer kiezen 

Nu je weet dat je een lichte vloer in huis wilt, is de volgende stap de soort vloer kiezen. Ga je voor parket, pvc of laminaat? Een parketvloer geeft veel mogelijkheden, er zijn verschillende kleuren en afwerkingen en je legt hem makkelijk zelf. Parketvloeren zorgen voor warmte en karakter in huis. Een pvc-vloer is erg onderhoudsvriendelijk en heeft een sterke toplaag. Geen zorgen als er een glas drinken op de grond valt, je maakt het zo weer schoon. Laminaat is één van de meest populaire keuzes in vloerbedekking. Laminaat bestaat uit meerdere lagen samengeperst plaatmateriaal en is extreem makkelijk in het onderhoud.  

Een vloer is niet alleen praktisch, het is de basis van je interieur. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen. Met de bovenstaande tips moet dat zeker lukken. Kijk binnen bij anderen, doe inspiratie op en bekijk meer op de website. Zo heb jij straks een vloer die perfect bij jouw woonstijl aansluit.