verven

De do’s en don’ts van je gevel verven

Kan de gevel van jouw woning wel een kleine make-over gebruiken? Dan is gevelverf echt een uitkomst. Hiermee geef je de gevel in no-time een compleet andere uitstraling. Je gevel ziet er weer fris en verzorgd uit. Wil jij zelf aan de slag met gevelverf, dan zijn er wat do’s en don’ts waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertel ik je wat deze zijn, zodat jij helemaal voorbereid bent op de schilderklus.

Do’s

Reinig de ondergrond eerst

Voor het optimale effect van gevelverf is het belangrijk om de ondergrond eerst goed te reinigen. Dit kan door flink te schrobben of met een hogedrukspuit. Check de muur ook op beschadigingen. Nu is namelijk hét moment om die beschadigingen te repareren. Wanneer alles gerepareerd is en de gevel helemaal schoon is, kan het schilderen beginnen.

Zorg voor goed materiaal 

Wanneer je je gevel gaat verven, dan is het de bedoeling dat je er weer jaren tegenaan gaat kijken. Het is dan ook belangrijk om goede, professionele producten te gebruiken zodat het effect en de kwaliteit hoog is en blijft. Zorg er dan ook voor dat je het juiste materiaal in huis haalt voor je gaat beginnen met de gevel. Een goede voorbereiding én het goede materiaal is immers het halve werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verf, deze kun je het beste van een professioneel verfmerk kopen. De muur zelf kun je het beste schilderen met een roller en de hoekjes en kozijnen kun je afwerken met een kwast.

Dont’s

Begin niet zomaar met schilderen

Voordat je begint met schilderen is het erg belangrijk om goed te weten wat de ondergrond is. Sommige ondergronden vergen wat meer aandacht en sommigen kunnen misschien helemaal niet geschilderd worden. Ga dus altijd eerst na wat voor soort ondergrond jouw gevel is en of deze überhaupt geschilderd kan worden. Onderzoek daarna ook welke soort verf het beste werkt op jouw gevel.

Gehaast te werk gaan

Een gevel verven is best even een werkje, maar geeft een groot resultaat. Het is dan ook belangrijk dat je hier goed de tijd voor neemt en dit secuur aanpakt. Zo heb je uiteindelijk het mooiste resultaat en dan kun je pas echt trots op jezelf zijn. Overhaast het schilderen dus echt nooit. Denk je dat je zelf te weinig tijd hebt? Dan is het misschien toch beter om het schilderen aan een professional over te laten.