De drie kleurrijkste kamerplanten voor in je woonkamer

De lenteschoonmaak is begonnen! Je hebt tijd zat om van jouw huis een showroom te maken dat je zou kunnen zien in een interieurwinkel. Vervolgens kom je er toch achter dat jouw huis een beetje kaal is. Een beetje extra kleur zou niet misstaan. Wij geven drie suggesties voor de kleurrijkste kamerplanten om jouw huiskamer nog gezelliger te maken!

De kerstster, niet alleen voor kerst

Het is misschien niet heel verrassend, maar deze plant is voornamelijk populair rond Kerst. De Kerstster heeft verschillende kleuren zoals paars, roze en rood. Het kamerplantje is het gehele jaar verkrijgbaar. Daarnaast is het een plantje dat niet heel veel onderhoud nodig heeft. Tijdens de bloei heeft het kleurrijke plantje twee keer per week water nodig. Daarnaast heeft de Kerstster de voorkeur voor een lichte plaats.

De langzaam groeiende kandelaarsplant

De kandelaarsplant, ook wel bekend als Eurphorbia Lactea, heeft door de kam iets weg van een kandelaar. De kraag komt voor in verschillende kleuren zoals rood en wit. Hierdoor kun je zelf kiezen welke kleur het beste past in jouw huis! Het plantje lijkt erg op een cactus, maar is dit niet. Het enige waar je op moet letten is dat je de potgrond eerst laat opdrogen tussen de gietbeurten door. Zo voorkom je, dat de kandelaarsplant gaat rotten. Daarnaast heeft het plantje de voorkeur om in het licht te staan.

De kleurrijke Chinese Evergreen

Dit is een ideale plant voor beginners en ook een van de mooiere kantoorplanten. De Chinese Evergreen kan namelijk zowel tegen te weinig water als teveel water. De kamerplant is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit en roze. Daarnaast kan de kleurrijke plant ook nog eens in de bloei raken! De bloemen van de Chinese Evergreen zijn ook nog eens erg apart om te zien, door de vorm en prachtige witte kleur. Daarnaast mag de Chinese Evergreen niet in de tocht staan. De beste temperatuur voor deze plant is kamertemperatuur. Let er wel op dat je huisdieren deze plant niet opeten, want de Chinese Evergreen is giftig.