plantenbakken

Hoge plantenbakken: leuk als decoratie in de tuin

Wat zijn nu echt leuke dingen om in de tuin als decoratie toe te voegen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mooie muurdecoratie, tuinposters of buitenkleden. Op deze manier maak je het net weer een stukje gezelliger en prettiger om even lekker buiten te zitten. Misschien niet in de huidige tijd, maar straks als de zon er weer lekker een beetje doorheen komt. Dan kun je ’s ochtends even lekker een bakje koffie of thee in de tuin nemen en genieten van je prachtig aangelegde tuin. 

 

Planten in de tuin

Als we het dan over het aankleden van de tuin, komen we al zeer snel terecht bij planten. Planten kunnen je tuin een extra dimensie geven en met de juiste invulling hiervan kan je tuin als het ware tot leven komen. Daarbij kun je kiezen voor typische buitenplanten met bijvoorbeeld een smalle hoge plantenbak die de tuin weer wat extra ruimte lijkt te geven. Het liefst wil je planten die je niet elk voorjaar weer opnieuw hoeft te snoeien, knippen, poten en deze vanzelf weer mooi tot bloei komen. Hiervoor zijn diverse vaste planten die je kunt gebruiken om je tuin mooi aan te kleden en zijn er diverse tuinplanten die hier uitermate voor geschikt zijn. Ieder voorjaar kun je deze weer aanvullen met wat andere planten om het geheel weer nog mooier te maken. Zo lijkt het alsof je iedere zomer weer een andere invulling van de tuin hebt gegeven, maar je hebt er op deze manier minimaal werk aan.

 

Plantenbakken

Tuurlijk, de meeste planten zul je direct in de tuin zetten als je de mogelijkheid daartoe hebt. Maar waarschijnlijk zul je niet overal grond hebben liggen. Als je dit helemaal niet hebt, kun je het beste kijken naar diverse soorten plantenbakken. Al ga je plantenbakken kopen is het goed om vooraf even te kijken naar de ruimte die je hebt voor de planten. Mooie hoge plantenbakken geven je tuin echt een hele mooi uitstraling, maar zijn over het algemeen wel wat duurder. Deze kunnen dan wel weer erg lang mee en dat biedt dus ook zo zijn voordelen. Je kunt de plantenbakken om een handige plek zetten en daar dus ieder jaar weer andere planten in potten. Zo heb je dus elk jaar weer nieuwe, mooie planten die jouw tuin een extra dynamische uitstraling geven.