Een luxe interieur met een klein budget

We willen het allemaal: een luxe interieur. Maar niet iedereen heeft het budget om dit te bewerkstelligen. Gelukkig is dat ook niet nodig en nee, je hoeft niet per se de hele budget woonwinkel leeg te kopen om mooie woonkamer voor elkaar te boksen. Lees hier een aantal tips die je op weg helpen om in te zien dat luxe niet veel hoef te kosten.

 

Denk buiten die box

Een luxe interieur hoeft niet veel te kosten. Probeer dan ook outside the box te denken als je op zoek bent naar elementen, accessoires en meubels die in jouw luxe interieur moeten worden geplaatst. Zo kun je een kunstwerk of een beeld kopen dat ontzettend duur is, maar je kunt ook de abstracte tekeningen van je beste vriendin inlijsten en aan de muur hangen. Een beeld in de kamer neerzetten als eyecatcher kan een goed idee zijn, maar de beelden in designerwinkels zijn vaak vrij duur. Een likje verf kan veel doen. Check dus wat je kunt vinden in de tweedehandswinkel en spuit het een andere kleur. Op die manier heb jij je luxe item, maar kostte het je uiteindelijk niet veel.

 

Less is more

Het neerzetten van beelden, accessoires en andere gekke dingetjes zorgen er niet automatisch voor je interieur een luxe uitstraling krijgt. In dit geval is less, zeker more. Ga dan ook niet uit enthousiasme heel veel accessoires, lijstjes en andere tierelantijntjes inslaan, maar ga voor items die een sterke uitstraling hebben en houdt het daarbij. Probeer deze items in bij elkaar te zetten in groepjes van drie. Een paar boeken en een mooie vaas (die je wellicht ook bij de kringloper hebt gekocht) kunnen al een mooi deel van een open kast beslaan.

 

Ga voor dat grootse meubel

Om toch dat luxe effect te krijgen kan het lonen om toch één meubel te kopen bij een duurdere winkel. Daarmee krijgt de rest van de ruimte meteen een lift wat betreft sfeer en stijl. Mocht je hier echt niet het budget voor hebben, dan kun je wederom langs de kringloper gaan en eventueel een mooie kast opschuren en opnieuw lakken. Zo ziet de kast er gloednieuw uit. Op marktplaats verschijnen af en toe ook pareltjes. Houd dit platform dus ook in de gaten. Mocht je er echt niet uitkomen hoe je die luxe uitstraling kunt bereiken en je bent bereid er meer geld voor uit te trekken, dan kun je contact opnemen met een interieurstylist zoals Moeierboom Art. Zo heb je binnen no-time die ene kamer luxe ingericht.