Moderne strakke look voor in je woning

Hoe creëer je een strakke, moderne look in je woning?

Een strakke, moderne look ziet er stijlvol, fris en rustig uit. Je kunt deze stijl overal in huis toepassen en eventueel ook doortrekken naar je tuin. Waar je de stijl ook toepast, je zult merken dat je interieur rust met zich meebrengt.

Kleuren

Vaak worden er simpele kleuren gebruikt in een modern interieur. Kleuren die je vaak ziet zijn wit, zwart en grijs. Soms kan een huis met alleen wit, grijs en zwart een kille uitstraling krijgen. Daarom is het vaak mooi om er een paar gekleurde tintjes in te verwerken, maar niet van teveel verschillende kleuren, want dat haalt het strakke, rustige aspect weer weg.

Lijnen en oppervlakken

Het is haast vanzelfsprekend dat strakke lijnen je interieur strak maken. Deze lijnen zullen niet veel onderbroken moeten worden door tierelantijntjes. Te veel detail in grote oppervlakken, zoals muren en vloeren zullen je interieur tevens minder strak maken. In moderne interieurs zul je geen behang met drukke print tegenkomen en ook de vloer zal rustig zijn. Een egale vloer, zoals van beton ciré, draagt al helemaal bij aan de rustige uitstraling, maar brengt ook een warme, stoere. Zelfs de kozijnen bestaan vaak uit lange, strakke lijnen.

Accessoires

Met kleine accessoires kun je wel weer printjes in huis nemen, maar een Perzisch tapijt of drukke kroonluchter zal niet matchen bij een modern interieur. Het eerste klopt simpelweg niet bij het geheel en een te kitscherig aspect zal ervoor zorgen dat sfeer een ordinair tintje krijgt. Wat wel meer sfeer in je huis zal brengen is hout. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om houten elementen in je keuken te gebruiken. Dit maakt het geheel sfeervoller en stoerder.

Minimalisme

Het sleutelwoord hier is “weinig”. Bij een modern huis zul je weinig accessoires tegenkomen. De vloer is vaak niet bedekt met spullen. Als je toch veel spullen hebt, kun je die verstoppen in kasten.

 

Dus wil je een modern, strak interieur? Houd het dan rustig met de kleuren, houd lijnen en oppervlakken ononderbroken, maak sfeer met accessoires en leg weinig spullen in het zicht. Voor meer inspiratie kijk je op www.beton-aparte.nl.