Gezelligheid creëren, ook met een gietvloer goed te doen

Hoewel woningtrends komen en gaan is de gietvloer al jaren onverminderd populair.

Een gietvloer is stoer, verkrijgbaar in vele varianten, goed te combineren en bovendien in vele toepassingen mogelijk. Echter is het goed om je van te voren in te lezen in de voor en nadelen van een giervloer.
Vaak besef je van te voren niet wat de impact gaat zijn en in hoeverre de look en feel van een huis door een zo ogenschijnlijk kleine verandering kan wijzigen. Om teleurstellingen te voorkomen is een goede voorbereiding essentieel.

Een aantal grote voordelen op een rij :

– Het is makkelijk in onderhoud, schoonmaken is een eitje!
– Vloerverwarming en koeling behoort ineens tot de opties
– Het is in vele varianten beschikbaar, denk aan kleuren, structuren en afwerkingen. Hierdoor kan jij jouw unieke vloer creëren. Afwerkingen gaan van simpel en klassiek tot robuust geborstelde vloeren. Kleurschakeringen en structuren kunnen het aanzicht tevens beïnvloeden. Kijk wat je mooi vindt maar ook vooral wat er bij het huis staat! moderne nieuwbouwoningen bieden over het algemeen meer ruimte voor experimentelere vloeren dan klassieke oudere huizen. Uiteraard blijft het jouw keuze en een absolute kwestie van smaak!

Maar is dat dan niet kil en ongezellig?

Integendeel, uiteraard moet je goed uitkijken dat je huis niet te koel wordt.
Accessoires en geschikte meubels zijn hierbij van groot belang.

Denk dan vooral aan een fijne bank, lekkere kleden en kussens, deze maken echt het verschil en geven een mooi contrast.

Welke meubels zorgen voor een warmere sfeer?

Sfeer komt al gauw wanneer je werkt met warme en bijvoorbeeld contrasterende kleuren. een bank als eyecatcher is hierbij een goede optie. Een elementenbank biedt hierbij een uitstekende oplossing. Omdat een elementenbank heel veelzijdig is kan je hier veel kanten mee op. Wat dacht je van in een hoek, of juist centraler in de kamer met een fijn kleed die de ruimte breekt?  Elementenbanken zijn in ieder geval een goede optie om ook te overwegen bij de aanschaf van een nieuwe vloer. Daarbij is het ideaal dat deze in de meeste gevallen deze banken in veel maten, vormen en stijlen komen.

 

Interesse in meer informatie? Maak eens een afspraak bij gietvloerspecialist Van Hollandse Bodem. Daar geven ze je gratis advies voor jouw woonsitiatie.