Hoe kies je het beste tafelkleed voor kerstmis

Hoe kies je het beste tafelkleed voor kerstmis

Tijdens kerstmis wil je alles natuurlijk een beetje specialer maken, en ook het tafelkleed is hier geen uitzondering op. Hierom heb ik wat tips voor jou om het beste tafelkleed uit te kiezen deze kerst en het kerstdiner net dat tikkeltje extra’s te geven.

 

Tafelkleed

 

Het juiste materiaal voor jouw tafellaken

Wanneer je een tafellaken wilt wat luxueus aanvoelt dan is de soort stof enorm belangrijk. De beste stoffen zijn katoen en linnen. Beide gaan lang mee, voelen luxueus aan en zijn absorberend. Katoen is net wat zwaarder dan linnen maar de verschillen zijn klein.

 

Meet jouw tafel op

Je wilt natuurlijk wel dat het tafelkleed perfect op de tafel past waaraan je gaat eten. Meet de tafel dus op voordat je een tafelkleed gaat kopen. Ook de vorm is hier natuurlijk belangrijk bij. Bij een rechthoekige tafel hoort een rechthoekig tafelkleed, hetzelfde geld voor een vierkanten tafel een vierkantig tafelkleed. Ovalen en ronde tafels werken met zowel een ronde of ovalen tafelkleed als een rechthoekig tafelkleed. Hierbij ligt de voorkeur bij jou.

 

Kies de juiste kleur

Tijdens kerstmis hoeft het tafelkleed niet per se wit te zijn, tenzij je dit graag wilt natuurlijk, maar je mag wat meer uitpakken met kleur. Kies voor een gouden, rood of blauw tafelkleed met bijpassend servies. Wellicht kun je zelfs bloemen uitkiezen die bij het tafelkleed kleuren. Zo maak je er een geheel van, wat er heel chique uit zal zien.

 

Voeg extra’s toe

Om het nog chiquer te maken kun je altijd tafellopers of placemats toevoegen die bij het tafelkleed kleuren. Als je hiervoor de ruimte in het budget hebt dan moet je dit zeker doen, al jouw gasten zullen versteld staan. Met deze tips moet het lukken om het juiste tafelkleed te vinden voor het kerstdiner, waarmee je toch net die extra touch geeft aan kerstmis. Zeker de moeite waard als je het mij vraagt, en je hebt nu nog alle tijd om het te regelen, begin er dus ook niet te laat mee.