Maak de tuin gezelliger met een vuurkorf

Besteed niet alleen aandacht aan het interieur in huis. Het is minstens zo belangrijk om de tuin op een gezellige manier in te delen en in te richten! Zeker nu we vaker vanuit huis werken. We drinken een kop koffie in de tuin tijdens de pauze, we lunchen er op werkdagen en in het weekend, enzovoorts. Bij het inrichten van een tuin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Je wilt voldoende groen in de tuin hebben, je wilt verschillende plekken hebben om te kunnen zitten en je wilt het liefst tot ’s avonds laat van de tuin kunnen genieten. Hoe stel je een interieur voor de tuin samen, die hierin voorziet? Kies bijvoorbeeld voor en loungeset, een vuurkorf en een veranda.

 

Terras met of zonder overkapping

Door het terras tegen je woning aan van een overkapping te voorzien, wordt deze al snel knusser. Het voordeel van een overkapping, zoals een veranda, is daarbij dat de warmte beter wordt vastgehouden op zomerse dagen. Zo kun je tot later op de avond buiten blijven zitten. Daarbij kun je de veranda voorzien van heaters of bijvoorbeeld een terrashaard. Er zijn modellen op gas, maar ook op elektriciteit. Een vuurkorf is logischerwijs minder geschikt voor op de veranda. Naast een veranda is tegenwoordig ook de pergola erg populair. Het leuke van een pergola is dat je hier een natuurlijke overkapping van kunt maken. Laat bijvoorbeeld een druivenrank of blauwe regen tegen de palen van de pergola op groeien.

 

Denk na over een lichtplan voor de tuin

Net als in huis, is het ook in de tuin belangrijk om voor voldoende verlichting te zorgen. Je kunt kiezen voor verlichting aan huis. Denk aan een wandlamp, waarmee je het terras enigszins verlicht. Nog mooier is het, wanneer je door de verschillende borders in de tuin lampen verwerkt. Er zijn tegenwoordig hele handige systemen, waarbij je een los snoer aansluit op een transformator. Deze transformator steek je in het stopcontact. Lampjes kunnen met een speciaal kliksysteem op het snoer bevestigd worden. Voordeel van deze systemen is dat je geen grondkabel hoeft aan te sluiten en in te graven.

 

Borders vullen met vrolijke planten en struiken

Niet onbelangrijk zijn de borders in de tuin. Het gebruik van stapelblokken is populair, waarmee je verhoogde bakken kunt creëren. Dit geeft de tuin een speels effect en maakt daarbij, dat je geen grond hoeft af te graven om een extra bloembak te maken. Combineer in deze bakken planten en struiken. Plaats de grotere struiken achter in de border en werk met steeds lagere planten naar voren toe. Houd bij het vullen van de bloembakken rekening met de periode waarin de planten bloeien. Je wilt voorkomen dat de tuin alleen in de zomer mooi is! Online kun je er veel informatie over vinden. Ook lees je op het internet meer over de wijze waarop de verschillende planten en struiken onderhouden moeten worden. Het kan leuk zijn om sierplanten te combineren met een aantal kruiden. Zo komt de tuin ook nog van pas bij het koken.