Maak het verschil met een schone, persoonlijke bouwkantine

Maak het verschil met een schone, persoonlijke bouwkantine

Een goede bouwkantine voldoet aan meerdere zaken. Iedere dag is een nieuwe dag en dat hoort het personeel in hun kantine te voelen. Starten, pauzeren en eventueel eindigen in een opgeruimde kantine met een schoon toilet; keuken; tafel, koffiezetapparaat en misschien zelfs oven, houdt je personeel tevreden en bevordert hun werk! Een bezem, dweil en de keukenapparatuur schoonmaken met een ontvetter in “kantines huis”,  kan al een groot verschil maken.

De uitdaging van een bedrijfskantine

Kantines opgeruimd en schoon houden kan een hele uitdaging zijn in het werktempo van een tegenwoordige werkdag. We zijn door de werkdruk al snel gefocust op even die snelle lunch, en gauw weer door. Een rommelige tafel, vies koffiezetapparaat en vette keuken blijven aan het einde van een werkdag achter; onaantrekkelijk om de andere dag met een kopje koffie, de nieuwe werkdag te starten. Werknemers worden hier niet gemotiveerder of blijer van, wat invloed heeft op het werktempo, de teamsfeer en mogelijk nog allerlei andere zaken.

Persoonlijkheid creëert ontspanning

In hoeverre is jullie kantine nog ingericht op een ontspannen lunch? Een opgeruimde en schone kantine is mogelijk en bevordert sowieso het werk van jouw personeel! Dit kan worden gecreëerd door een schoonmaakster, maar wat doet het met het personeel om daar zelf onderdeel van te zijn? Laat het personeel hun eigen kantine creëren en dus verzorgen. Een plek van een moment van ontspanning, wat persoonlijk contact en plezier tussen de werkzaamheden door, bevordert de werksfeer en jouw werknemers op individueel niveau. Wanneer de werknemer zich prettig voelt zal de uitvoering van het werk des te beter gaan. Het bouwen van een kantine kan hier veel meer verschil in maken dan we op het eerste oog geneigd zijn te denken.

Hoe bevorder je een opgeruimde en schone kantine?

–       Haal als allereerst de benodigde schoonmaakmiddelen in huis.

–       Haal de juiste kantinetafels bij MV kantoor.

–       Sluit indien mogelijk het einde van een werkdag af met een gezamenlijke, korte schoonmaak.

–       Maak een schoonmaakrooster; iedere werknemer doet mee!

–       Schaf samen met het team wat accessoires aan om het een ontspannen, persoonlijke plek te maken.

Nog nooit was een kantine zo van belang…

Je denkt vast: is dit nodig en haalbaar in iedere kantine? Ja, dat is het zeker! En vooral van groot belang. Heb je een bouwkantine? Zelfs deze, vaak “simpele” keet kan je met het personeel omtoveren tot een plek om prettig te kunnen pauzeren. Ontspannen zitplekken, een opgeruimd uitzicht en een moment om uit te rusten is des te belangrijker bij lichamelijk werk. Neem sportkantines als voorbeeld; een relaxte en veelal gezellige plek om samen te komen. Zo hoort dat ook bij jouw kantine op een drukke werkdag. Jouw eigen kantine creëren met je personeel was nog nooit zo van belang als nu! Ga deze week nog als team samen aan de slag en merk al gauw het verschil op allerlei niveaus. En ben je de kantine nog aan het inrichten? Schaf dan vandaag nog online passend meubilair aan!