Stappenplan voor een aanbouw

Je moet aan behoorlijk een aantal dingen denken als je een aanbouw gaat bouwen en er zijn ook flink wat stappen die je moet ondernemen. Wij maakten daarom een stappenplan voor je, zodat je niets vergeet.

  1. Bereid je goed voor

De regel geldt: eerst denken, dan doen en dat is niet voor niets. Het is belangrijk dat je een goed ontwerp van je aanbouw maakt en dat je hier zo gedetailleerd mogelijk over nadenkt. Welke materialen ga je gebruiken? Hoe groot moet de aanbouw worden? Enzovoorts. Hoe gedetailleerder jouw plannen zijn, hoe nauwkeuriger de offerte van de aannemer zal zijn. Je komt dan dus niet zo gemakkelijk voor verrassingen te staan en de aannemer weet zo heel goed wat hij moet doen. 

  1. Kies een aannemer

Een aannemer inschakelen is niet verplicht. Het kost namelijk extra geld en je geeft een groot deel van de controle uit handen. Toch is het fijn om een aannemer in te schakelen, omdat deze verstand van zake heeft en jouw plannen op de best mogelijke manier kan uitvoeren. Vraag gewoon eens om een offerte en laat de prijs van uw aanbouw berekenen door de Aanbouw Expert. Zo weet je welke prijs je kunt verwachten en kun je zelf beslissen of je wel of niet met een aannemer in zee wilt gaan. 

  1. Kies jouw aanbouw

Je moet nu dus de benodigde materialen bestellen en de aanvraag compleet maken. Het kan hierbij absoluut geen kwaad om advies te vragen aan een architect of een bouwkundige, zodat je zeker weet dat je de juiste materialen aanschaft. Daarbij kunnen zij ook in één oogopslag zien of de aanbouw bij de woning past en wat je anders of beter kunt doen. Bedenk ook, en bespreek dit eventueel met een bouwkundige, hoe het stucwerk eruit moet zien, waar de stopcontacten moeten komen en bijvoorbeeld ook welke vloer je gaat leggen.

  1. De aanbouw bouwen

Tijdens deze stap ga je echt je aanbouw bouwen. Dit kun je, zoals we hierboven al schreven, zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door bijvoorbeeld een aannemer. Het voordeel als je iemand inhuurt is natuurlijk dat het je een hoop tijd scheelt en dat je zeker weet dat alles professioneel gedaan wordt.

  1. Zo goed als af

Jes! Je aanbouw is bijna af. Het is nu tijd om alles nog eens goed te controleren. Loop alles goed na, kijk of alles conform afspraak is gedaan en natuurlijk ook of alles goed werkt. Als je hebt besloten dat jij ook een deel van de afwerking wilt doen, is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Heb je daar niet voor gekozen? Dan kun je nu heerlijk gaan genieten van je nieuwe aanbouw.