Verhuizen

5 verhuistips om jouw verhuizing goed te laten verlopen

Verhuizen zorgt altijd voor stress en chaos. Verhuizen staat daarom ook in de top-3 meest stressvolle gebeurtenissen. En dat is ook logisch, er moet zoveel gebeuren en geregeld worden. Je verhuist ook niet elke dag en je wilt waarschijnlijk ook graag goedkoop verhuizen. Dit resulteert in dat het elke keer weer opnieuw zoeken is naar een goede manier om je verhuizen ordelijk te laten verlopen. 

5 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen.

Werk met een planning

Het plannen van je verhuizing is erg belangrijk. Als je alles goed regelt en afspreekt, word je verhuizing een stuk overzichtelijker. Het is belangrijk dat je op tijd begint. Zodat je niet dingen op het laatste moment gaat doen of regelen wat resulteert in slordigheidsfoutjes. En bijvoorbeeld met het verkopen van je huis en het kopen van je nieuwe huis, is het cruciaal dat je geen kleine foutjes maakt. 

Ga vast inpakken

Je kunt vast wat spullen inpakken. Je hebt vast wel een plekje over op zolder of in een kamertje over waar je wat dozen kwijt kunt. Je kunt bijvoorbeeld wat gaan inpakken wat je niet meer gaat gebruiken. Begin bij een kamer die je niet vaak gebruikt en pak alles in wat er in deze kamer staat. Laat de dozen met die spullen in deze kamer staan zodat het niet weg staat. 

Verhuizen 

Het verhuizen zelf kun je op veel manieren doen. Als je in de randstad woont kun je bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Amsterdam zoeken. Dit is een studentenstad  en dus zijn daar studenten. Deze studenten zijn bereid om jou te helpen met je verhuizing, dit zijn de zogenaamde studenten verhuisbedrijven. Deze zijn een stuk goedkoper dan andere verhuisbedrijven. Je kunt natuurlijk ook zelf verhuizen, je huurt of leent een grote bus of auto en je kan beginnen. 

Werk overzichtelijk

Omdat verhuizen altijd veel werk is en veel stress met zich meebrengt, is het belangrijk om overzicht te bewaren. Je kunt klein beginnen, plak labels op de dozen waarop staat wat erin zit bijvoorbeeld. Je kunt ook een checklist maken waarop je alles schrijft wat er moet gebeuren. Dan kun je alles afvinken wat je gedaan hebt. 

Kijk naar verschillende opties

Om veel stress te voorkomen kun je ook veel dingen uitbesteden. Denk aan het verhuizen. Tegen betaling kan een verhuisbedrijf veel voor je doen. Je kunt denken aan het inpakken, verhuizen en zelfs het plaatsen van de spullen in je huis. Zo kun je ook veel verschillende vlakken dingen uitbesteden om stress te voorkomen