Systeemplafond

Er zijn veel voordelen voor een verlaagde systeemplafond. Wil je graag de zwakke punten verhullen die afbreuk doen aan het visuele beeld van een interieur, hoogte of dak niveau? Het installeren van een verlaagd plafond in je bedrijfspand of huis is daarbij de beste manier om structurele componenten zoals leidingen en kabels die je liever uit het zicht wilt houden. De voordelen van verlaagde plafonds gaan verder dan alleen het verbeteren van het uiterlijk van het interieur van een kamer. Hieronder zijn enkele praktische en stylingvoordelen om te overwegen.

Gemakkelijker toegang tot de betreffende componenten

Naast het verbergen van leidingen, vergemakkelijken verlaagde plafondpanelen de toegang voor het geval deze vervangen of gerepareerd moeten worden. Zo is het mogelijk om de betreffende panelen te verschuiven om eventuele reparaties te doen.

Verbeterde geluidsdichtheid

Er bestaan bepaalde soorten plafondtegels met verbeterde geluidsisolatie. Deze bieden de mogelijkheid geluiden te verdoezelen. Een professionele aannemer is hierbij de beste optie zodat er in ieder geval hetgeen correct wordt uitgevoerd zodat de akoestische voordelen merkbaar zijn.

Verhoogde energie-efficiëntie

Verlaagde plafond platen verlagen de hoogte van het plafond en daarmee de binnenruimte, waardoor er minder ruimte verwarmd moet worden. Het resultaat daarvan is dat er een lagere energierekening te verwachten valt vanwege verbeterde isolatie.

Verlichte interieurs

De ontwerpkeuze van plafondtegels, panelen en plafond platen kan de functionaliteit van een ruimte beïnvloeden door de indruk te wekken van meer ruimte of door de helderheid te verbeteren. Witgekleurde panelen werken bijvoorbeeld om een ​​binnenkamer helemaal op te fleuren omdat deze enorm reflecterende eigenschappen hebben.

Aanpasbaar

Verlaagde plafondtegels worden aangeboden in een groot aantal designs, kleuren en materiaalkeuzes.
Voor deze vochtige omgevingen, bijvoorbeeld badkamers of keukens, kunnen ze worden behandeld met samengestelde antibacteriële toepassingen. Verder is het eveneens een pluspunt voor hygiënische problemen te verbeteren, mede door het voorkomen van schimmels en overige bacteriën.

Om er echt profijt van te krijgen, zoals bovengenoemde voordelen, moeten ze correct worden geïnstalleerd, zodat ze voldoen aan de normen en overige voorschriften. Het vereist de ervaring en deskundigheid van een professionele aannemer voor plafondpanelen. Al met al is het niet enkel voor de korte maar ook zeker voor de langere termijn een uitstekende keus!