zonwering

Plisse gordijnen, functioneel of decoratief?

Plisse gordijnen

Gordijnen moeten het gevoel en de functie van uw kamer weerspiegelen – en er niet aan afdoen. Er bestaan meerdere ophangtechnieken die dit beeld kunnen verfraaien. En zeker met plisse gordijnen zijn er tal van mogelijkheden. We zetten er vast een aantal voor je op een rijtje.

Ophangtechnieken

De Soft Top-stijl:
Dit geeft een verfijnde en chique uitstraling en is heel eenvoudig te realiseren. Gordijnen kunnen worden opgehangen met ringen met bevestigde clips of met haken en ringen (beide methoden zijn supereenvoudig)

De Rod Pocket-stijl
De stijl van de hengelzak geeft een kamer een meer traditionele uitstraling en is eenvoudig te installeren. Schuif de stang gewoon in de voorgevormde zak van ons gordijn en je bent klaar om te gaan!

Plooien!
Plooien zijn tijdloos en elegant. Het combineren van plooien met zichtbare ringen geeft een moderne draai aan een traditionele stijl.
Plooien werken op een soortgelijk ophangsysteem als de softtop-stijl, met behulp van haken om de band vast te pakken die aan de bovenkant van het gordijn is genaaid. Plooien kunnen variëren in grootte en breedte en ook in de plaats waar ze worden gerimpeld.

Potloodplaat gordijnen
Een potloodplooi op de kop is een klassieke kopstijl, gemaakt door kopband aan de achterkant van de stof te naaien. De tape heeft rijen touwtjes die vervolgens worden verzameld om de geplooide kop te creëren.
Potloodplooien zijn geweldig voor erkers omdat ze gemakkelijk rond gevormde rails bewegen.

Eyelet gordijn
Gordijnen met gordijnen bieden een eenvoudige, elegante uitstraling. De kop produceert een golfeffect dat het ontwerp van de stof volledig tot zijn recht laat komen.
Gordijnen met oogjes nemen ook minder ruimte in dan veel andere geplooide koppen wanneer ze worden geopend en zijn ideaal voor grootschalige prints.

Golf gordijnen
Wanneer volledig gesloten of gedeeltelijk open, biedt de golfrichting een vloeiende, continue golf.
Deze kop neemt in geopende toestand minder ruimte in dan de meeste traditionele geplooide koppen en biedt een strakke, eigentijdse look die ideaal is voor grootschalige prints.

Enkele andere voordelen zijn

Plisse gordijnen zorgen voor een uniforme verhouding en tussenruimte op de kop van het paneel. Verder zorgen ze eveneens voor een soepele bediening van het gordijnpaneel tijdens het openen en sluiten. De plooien creëren een kleinere, schonere stapel dan andere soorten koppen. Plooien zorgen voor een gelijkmatig verdeelde drapering.
Kortom, je kunt er zeer veel kanten mee op en zijn te gebruiken bij de meeste soorten ramen.