babykamer

Van babykamer naar peuterkamer: 5 dingen die niet mogen ontbreken

Het klinkt cliche, maar elke ouder weet dat het ook echt zo is, kleine kindjes worden snel groot! Je hebt het gevoel dat je baby er net pas is en voor dat je het weet is hij of zij opeens al een peuter. De ontwikkeling van je kindje gaat razendsnel. Niet alleen qua motoriek en vaardigheid, maar zeker ook qua persoonlijk. Niet alleen jij als ouder moet voortduren schakelen en aan nieuwe dingen wennen, ook de omgeving moet meegroeien. Zo ook de kinderkamer. Op een gegeven moment is de babykamer niet meer optimaal en wordt er overgestapt om de kinderkamer meer geschikt te maken voor een peuter. Hoe doe je dat? Wij vertellen je wat er niet mag ontbreken op een peuterkamer.

Van ledikant naar peuterbed

Een belangrijke mijlpaal voor jou en je kindje is de overstap van ledikant naar peuterbed. Meestal gebeurt dit als je kindje tussen de 2,5 en 3 jaar oud is. Een peuterbed is voor de meeste een grote verandering en het ijkpunt naar peuter zijn.

Beddengoed

In het verlengde van het peuterbed, is er natuurlijk ook nieuw beddengoed nodig. Naast het matras heb je ook een kussen, dekbed en dekbedovertrek kind nodig. Kies daarnaast voor een peuterdekbedovertrek dat goed bij de interesse van je peuter past, bijvoorbeeld van het favoriete dier of tv-serie.

Zitgelegenheid

Naast het bed is het lekker als er ook een zitgelegenheid voor je kindje is. Vaak is dit een relax stoel, maar het kan bijvoorbeeld ook een kinderzitzak zijn.

Kledingrek of kast

Grote kans dat je de rompertjes en andere babykleding in de lade van het commode bewaarde. Nu de commode de deur uit kan, mis je ook een gedeelte opbergruimte. Tijd dus voor een kledingkast of een kledingrek. Het voordeel van de kledingkast is dat de kleding uit het zicht is en het ook minder stoffig wordt. Een kledingrek kan echter ook en neemt vaak minder plek in en is goedkoper.

Decoratie

Als laatste is het leuk om de peuterkamer aan te kleden met enkele decoratieve items. Bijvoorbeeld een leuk plankje om de favoriete boekjes op te zetten, maar ook posters zijn super leuk voor aan de muur.