laminaat

Laminaat bestellen

Als je laminaat bestellen wilt dan kun je ervoor kiezen om een legservice in te schakelen of om het zelf te doen. De totale kosten van laminaat bestellen zijn laag als je ervoor kiest om zelf te leggen. Het leggen van laminaat kan gemakkelijk gaan. Wanneer je voor een kwalitatief goed merk kiest zal het makkelijk in elkaar klikken of schuiven. Als je eenmaal weet hoe je begint in een kamer dan kan het leggen zeer snel gaan. Per soort laminaat dat je kunt bestellen kan de werkwijze een beetje verschillen. Visgraat laminaat is hierin de grootste uitzondering. Voor alles geldt wel dat je de juiste materialen nodig hebt en de tijd om het laminaat te leggen. Met een beetje precisie zit alles er uiteindelijk strak in.

 

Het uitkiezen van het laminaat

Als je laminaat wilt bestellen dan kun je kiezen uit verschillende merken. Een aantal merken hebben een zeer goede kwaliteit en zien er ook luxe uit. De merken Quick-Step, Douwes Dekker, Meister en Hoomline hebben een zeer goede kwaliteit. Afhankelijk van de dikte die vaak tussen de 7 en 9.5 mm ligt kun je voor in de slaapkamer een andere kwaliteit kiezen dan voor in de woonkamer. Vloeren in ruimtes waar veel in geleefd wordt kunnen namelijk sneller slijten. 

 

Afhankelijk van je smaak zul je bij het bestellen van je laminaat een voorkeur hebben voor een merk. Bij Quickstep vind je rustige kleuren, een extra matte look of extra lange planken. Douwes Dekker heeft laminaat met een natuurlijk uitstraling. De houtstructuur en tinten van verschillende houtsoorten kun je hierin terugvinden. Meister is vooral een innovatief en duurzaam merk. Zij hebben laminaat met een natuurlijke uitstraling, steendecors en creatieve ontwerpen. Hoomline staat ook bekend om de natuurlijk uitstraling, het laminaat is soms niet te onderscheiden van echt hout. 

 

Wat heb je nodig voor het leggen van laminaat?

Wanneer je laminaat gaat bestellen dan kun je het oppervlakte berekenen met 10cm extra per kant of 10% extra in verband met het snijverlies. Bij het bestellen dan kun je ook meteen materialen kopen. Denk hierbij aan een eventuele ondervloer, een laminaatknipper of zaag, afstandsblokjes en een plintenknipper. Een slagblokje is ook handig, al dit is niet nodig bij een snelkliksysteem. Gebruik een hamer met een zachte kant of zorg dat je een slagblokje hebt om de laatste stukken aan te kunnen tikken. Hierdoor komt het laminaat er nog netter in. Verder heb je standaard spullen nodig zoals een meetlint, potlood en een winkelhaak.

 

Na het laminaat bestellen komt het leggen van je laminaat 

Als je laminaat gaat leggen zul je waarschijnlijk eerst beginnen met de ondervloer. Zodra de ondervloer erin ligt kun je laminaat gaan leggen. Het meest gebruikte patroon is een wildverband. Dit gaat als volgt. Je begint altijd met het leggen in een hoek, en je legt de gehele eerste baan. Plaats bij de muur de afstandsblokjes zodat het hout de ruimte heeft om uit te zetten. Als je dit niet doet dan kan je laminaat bol gaan staan. De laatste plank van de eerste baan zal op maat gemaakt moeten worden. Het reststuk wordt het eerste stukje van de nieuwe baan. Zo leg je alle banen tot de hele ruimte af is!