Verbouwen: dit heb je allemaal nodig

Verbouwen. De één vindt het heerlijk, de ander een verschrikking. Wanneer je gaat verbouwen in huis, is het handig om een goede voorbereiding te treffen. Dat is immers het halve werk. Daarom noemen we hier de essentiële basismaterialen die nodig hebt voor een verbouwing.

Zoek je het hogerop? Zorg voor een rolsteiger

Ga je een project op grote hoogte doen? Dan is een rolsteiger vast handig voor jouw klus. Er zijn veel verschillende hoogtes en afmetingen rolsteigers voor jouw klus beschikbaar. Het is daarom afhankelijk van jouw klus welke rolsteiger je nodig hebt. Gelukkig zijn rolsteigers eenvoudig op te bouwen en af te breken dus ideaal als je extra lengte nodig hebt.

Klusjestrap voor verschillende hoogtes

Net zoals er verschillen in rolsteigers zijn, heb je ook veel keuze in verschillende klusjestrappen. Je hebt het keukentrapje met twee treden, maar je hebt ook trappen met wel 14 treden. Het is afhankelijk van jouw klus welke trap je nodig hebt. Handig om te weten: veel (grote) trappen zijn ook te huren.

Een sloophamer en een gewone hamer

Ga je een ruimte flink verbouwen en moet er gesloopt worden? Dan biedt een sloophamer (ook wel drilboor, hakhamer, beitelhamer of jekkerhamer genoemd) uitkomst. Deze machine combineert een hamer en een beitel en kan gebruikt worden voor het slopen van muren, het verwijderen van tegels en het losmaken van gesteente. Een gewone hamer komt eigenlijk altijd van pas wanneer je bijvoorbeeld iets op moet hangen of in elkaar moet timmeren.

Powertools voor standaard klussen

Er zijn een aantal powertools die bij heel veel verschillende klussen gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan een boormachine, een cirkelzaag en een haakse slijper. Werk je veel met hout? Dan kan een elektrische verstekzaag ook handig zijn om in je gereedschap-arsenaal te hebben. 

Schroevendraaier- en schroevenset

Onmisbaar voor vrijwel elke klus zijn schroevendraaier- en schroevensets. Voor een verbouwing zul je heel regelmatig een schroevendraaier of een bepaalde schroef nodig hebben. en dan is het handig als jij hier al kant en klare sets voor hebt. Hierin zitten de meeste basic schrroevendraaiers en schroeven die je nodig kun hebben voor een klus.

 

Een rolmaat, liniaal en waterpas

Tot slot mogen een rolmaat, liniaal en waterpas niet ontbreken in dit rijtje. Deze drie ga je voor vrijwel elke klus nodig hebben, daarom is het handig om deze voordat je aan je klus begint aan te schaffen.

Voordat je begint: maak een plan

Laatste tip voordat je begint met klussen: begin niet zomaar met dingen te slopen of maken, maar maak van tevoren een plan. Door uit te stippelen wat je allemaal nodig hebt en welke materialen je daarvoor nodig hebt, voorkom je dat je halverwege jouw klusproject stil valt en weer op en neer moet naar de bouwmarkt. Succes met jouw klus!