Verhuizen

Verhuizen; een stressvolle periode of juist niet?

Het is zo ver. Je hebt binnenkort de sleutels van je nieuwe woning eindelijk in handen! Dit is natuurlijk een erg spannend moment. Voor sommige mensen is een verhuizing de meest stressvolle gedeelte van een nieuwe woning, alhoewel dit niet altijd zo hoeft te zijn. Een aantal handige tips lees je hieronder.

 1. Houd je hoofd koel en plan
  Het is belangrijk om niet in de stress te schieten of alles gehaast te doen. Geheid dat er dan veel zal mis gaan. Daarom is het handig om een planning te maken. Begin hier ruim van tevoren mee, zodat je ook rust voor jezelf creëert. Schrijf alles op papier met wie wat zal doen en probeer je ook aan de planning te houden.
 2. Verhuishulp inschakelen
  Het is altijd erg fijn als je hulp krijgt in drukke periodes. Bij een verhuizing is het ideaal om hier ook gebruik van te maken. Vraag je vrienden, familie en/of buren om jou te helpen met het sjouwen, inladen en alle dozen op te tillen. Wees niet verlegen om hen hulp te vragen; andersom zouden zij jou waarschijnlijk ook om hulp vragen.
 3. Inpakken en intrekken
  Voordat je de verhuisdozen gaat inpakken, is het handig om een plan te hebben om efficiënt te werk te gaan. Zo kan je elke kamer in je nieuwe woning een nummer geven. Vervolgens schrijf je op elke verhuisdoos of tas het nummer van de kamer. Zo kan je direct – bij het uitladen van alle spullen – alles in de juiste kamer of ruimte plaatsen en daarna op je gemak alles uitpakken.
 4.  Inrichting
  Verhuizen is niet altijd een pretje. Maar de meeste mensen vinden het wel een leuke taak om de woning in te richten naar eigen smaak. Oriënteer op het internet en in woonwinkels en zo krijg je al snel een idee waar je voorkeur naar gaat qua kleuren combinatie, accessoires en meubels.