woning

Vintage vibes: Oude deuren als eyecatchers in je woning

 

Ben je op zoek naar een manier om je woning wat karakter en sfeer te geven? Dan zijn oude deuren wellicht iets voor jou! Niet alleen geven oude deuren een vintage en unieke uitstraling aan je interieur, ze zijn ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. In deze blogpost ontdek je verschillende manieren die destijdsch.nl biedt waarop je oude deuren kunt integreren in je woning en hoe je ze kunt aanpassen aan jouw persoonlijke stijl.

Creëer een vintage touch

Oude deuren hebben vaak een verweerde uitstraling en dat is juist wat ze zo uniek maakt. Een oudere deur past perfect in een vintage interieur waar de nadruk ligt op gerecycleerde en hergebruikte items. Soms kun je deze deuren zelfs gratis scoren. Probeer eens naar de plaatselijke bouwafval winkel te gaan, misschien vind je daar een deur met de geschiedenis van de buurt er nog in gegraveerd.

Voeg kleur toe

Oude deuren hebben vaak prachtige patronen en ornamenten in het houtwerk. Ook de kleuren zijn vaak levendig en warm. Door oude deuren te schilderen in een kleur die past bij je interieur, creëer je een unieke en persoonlijke sfeer. Ga je voor een bohemian style? Kies dan voor felle kleuren om een speelse sfeer te creëren. Liever wat meer rust? Ga dan voor een pasteltint zoals lichtblauw of lichtroze. Maak je creatie af door er een mooie blauwe hond klopper op te monteren.

Maak er een podium van

Oude deuren kunnen ook dienstdoen als functionele items in je woning. Gebruik ze bijvoorbeeld als kamerscherm in een open ruimte, of als decoratieve achtergrond in je eethoek. Ook kan je oude deuren gebruiken als planken aan de muur voor het opbergen van alles wat je dierbaar is.

Tip: Schuur de deur eerst lichtjes op en lak hem opnieuw af om die ‘nieuwe’ uitstraling terug te creëren.

Deurtje hier, deurtje daar

Een andere manier om deuren te verwerken in je interieur is door ze te gebruiken als kastdeur of kamerscherm. Oude deuren met glasvlakken zijn bijvoorbeeld perfect voor een boekenkast of vitrinekast. Door oude deuren te gebruiken voor deze meubelstukken, krijg je meteen een uniek en vintage effect. Het is wel belangrijk dat je de deuren goed laat afhangen, anders kan het het openen van de deur blokkeren.

Integreren in een modern interieur

Niet alleen in een vintage of landelijk interieur passen oude deuren. Ook in een modern interieur kan een oude deur zorgen voor een echte eyecatcher. Door een oude deur te plaatsen als roomdivider tussen de woonkamer en de keuken, creëer je een moderne uitstraling die toch sfeervol oogt. Kies daarbij voor een deur die past bij de tint van je interieur, en hang deurkrukken of handvatten aan in dezelfde kleur als de kasten in de keuken.

 

Oude deuren bieden tal van mogelijkheden om je interieur een unieke en sfeervolle uitstraling te geven. Of je nu gaat voor een vintage, bohemian of modern interieur, er is altijd wel een manier om deze prachtige eyecatchers te integreren. Dus waar wacht je op? Ga op zoek naar een oude deur en creëer jouw eigen unieke interieur!

 

Bron: destijdsch.nl