kantoorinrichting

Waarom een goede kantoorinrichting essentieel is voor jouw personeel

Een goed ingericht kantoor is meer dan alleen een mooie plek om te zitten. Het is de plek waar door middel van verschillende kantoormeubelen efficiënt en effectief werk verricht wordt, om het bedrijf vooruit te helpen. Het kantoor moet hiervoor wel geschikt zijn. Daarom wil jij de allerbeste ruimte creëren om in te werken en natuurlijk waar jouw personeel altijd gemakkelijk en prettig kan werken. Een goede kantoorinrichting is daarom essentieel voor jouw personeel!

De plek waar het allemaal gebeurt

Het kantoor is de plek waar alles samenkomt. Het is niet alleen een werkplek, maar ook de plek waar collega’s onderling sociale contacten leggen, waar belangrijke klanten worden onthaald en waar waarde wordt gecreëerd voor het bedrijf. Het is dan belangrijk dat er ruimte is voor ontwikkeling en socialisatie.

 

Veel kantoren breiden daarom hun kantoormeubelen uit, naar meer dan alleen bureaus en bureaustoelen. Volledige zithoeken en ontmoetingsplaatsen worden opgezet. Koffiehoekjes, speciale concentratie- en vergaderzalen zijn niet meer weg te denken. Hier worden ideeën gedeeld en kan personeel zich helemaal thuis voelen. Een fijne werkomgeving zorgt ervoor dat creativiteit bij werknemers naar boven komt en nieuwe diensten of oplossing sneller verzonnen worden. Een goede kantoorruimte heeft dus allerlei voordelen.

Comfort is van groot belang

Een kantoor is ook een visitekaartje. Niet alleen voor klanten, maar ook voor het personeel. Er is echter één ding nog belangrijker dan dat en kantoor er goed uit ziet. Het comfort tijdens het werk moet ook goed in orde zijn. Het laatste wat je wilt is dat er meubels gekocht worden, waar niemand fijn gebruik van kan maken.

 

Ga je een bepaald type bureau kopen of bureaustoelen kopen voor op kantoor? Let er dan op dat de kwaliteit er toe doet. De goedkoopste optie kan je duur komen te staan, wanneer niemand er fijn in werkt. Probeer een balans te vinden tussen de uitstraling die je wilt creëren en het comfort van het interieur. Ergonomie en correcte zithoudingen zouden bovenaan moeten staan. Op den duur voorkomt dit ook ziekte bij werknemers, door bijvoorbeeld nek en/of rugklachten. Tegenwoordig zijn dit vrijwel de meest voorkomende lichamelijke klachten. Op de lange termijn gaat een goede investering in kantoormeubels je geld besparen door bijvoorbeeld een vermindering van ziekte uitval. Het juiste bureau kopen of de juiste bureaustoelen kopen is nog niet gemakkelijk. Maar let je op de bovenstaande punten, dan kom je er zeker uit!