Waarom haagplanten kopen?

Een tuin is het juweel van vele mensen. Het is fijn om een prachtige tuin te hebben. Het is gezellig, je kunt er lekker in zitten. Zeker in corona tijd als je niet veel weg kunt is het fijn om een prettige en gezellige tuin te hebben.

Het hebben van een tuin kost echter wel veel onderhoud. Daarom kiezen veel mensen voor een onderhoudsvrije tuin. Vaak leggen ze dan stenen neer. Helaas; is dit slecht voor het milieu. Stenen veroorzaken veel warmte met als gevolg dat het overal warm wordt. Veel planten in de tuin zorgen voor waterirrigatie, water kan sneller weg, het is goed voor de CO2 uitstoot en de aarde warmt minder snel op. Je kunt je tuin prachtig maken met veel groen. Heb je al eens aan een haag gedacht? In dit artikel lees je meer over het voordeel van een haag en waarom je haagplanten van Haag-Heg zou moeten kopen.

Wat zijn de voordelen van haagplanten?

Haagplanten bieden de volgende voordelen:

  • Een haaf voorkomt inkijk als deze hoog is.
  • Een haag zorgt voor veel groen in de tuin.
  • Een haag zorgt voor een mooie afscheiding.
  • Een haag is makkelijk te onderhouden.
  • Een haag groeit snel dicht.
  • Een haag kan wintergroen blijven.

 

Hoe kies je de juiste haag?

Je kiest een haag door te kijken naar wat voor planten je wilt. Wil je een lage haag, kies dan voor lage haagplanten. Denk hierbij aan een buxus of taxus. Nadeel van een buxus is dat deze vaak wordt opgevreten door de buxus mot. Een taxus is wel giftig, dus met kleine kinderen niet geschikt, maar hij is onderhoudsvriendelijk, groeit snel en makkelijk in diverse hoogtes te snoeien.

Je kunt ook voor een liguster, coniferen of laurier haag kiezen. Deze haagplanten zijn allen wintergroen en groeien snel dicht. Ze ogen mooi en zijn makkelijk om te onderhouden. Het is wel belangrijk dat je bedenkt of ze geschikt zijn voor jouw tuin. Indien je een klein haagje om je voortuin wilt kun je beter naar kleine planten kijken. Bovengenoemde planten worden namelijk allen erg groot.

Maak eens een lijstje en schrijf op wat je belangrijk vindt. Win ook informatie in bij een desbetreffend hovenier of ga naar ene tuincentrum. Ook op het internet vind je veel informatie. Op deze manier kun je deze juiste haag voor je tuin vinden. Maak eventueel een tuinontwerp voor je tuin en meet goed op.