Waarom (niet) kiezen voor wollen hoofdkussens?

komen dat hoofdkussens kunnen beschikken over een vulling van verschillende materialen. Eén van de kussens die het sinds jaar en dag goed doen op de markt beschikken over een vulling van wol. Voor deze wollen hoofdkussens geldt dat je niet alleen kan rekenen op interessante voordelen, er zijn uiteraard ook nadelen aan verbonden om aandacht aan te schenken. Wil jij graag ook te weten komen waarom je nu wel of waarom je nu net niet moet kiezen voor hoofdkussens gemaakt van wol? Dan moet je vooral even snel de informatie raadplegen die hieronder staat. 

Wat zijn wollen hoofdkussens? 

Voor wollen hoofdkussens geldt dat ze doorgaans beschikken over een katoenen tijk welke is gevuld met wol of met wollen bolletjes. Van wol is bekend dat dit materiaal over prima ventilerende eigenschappen beschikt. Daarnaast staat ze er ook om bekend uitstekend vocht op te nemen. Het gevolg hiervan is dat het wollen hoofdkussen altijd droog blijft. Een bijkomend voordeel dat hieraan verbonden is heeft betrekking tot het feit dat de bacterievorming ongelofelijk beperkt is. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat wol erom bekend staat lanoline te bevatten. Dit komt niet alleen de bacteriewerende, maar zeker ook de vuilafstotende eigenschappen alleen maar ten goede. In principe kunnen we zelfs stellen dat het materiaal hierdoor over zelfreinigende eigenschappen is komen te beschikken. 

Naast bovenstaande kan er worden vastgesteld dat je in de praktijk eigenlijk ook nooit zal geconfronteerd worden door schimmelvorming in hoofdkussens die zijn gemaakt van wol. Dit omdat voor schimmels geldt dat ze niet alleen maar behoeften hebben aan warmte, maar ook aan vocht. Omwille van het feit dat hoofdkussens van wol relatief droog blijven heeft ook huisstofmijt gevoelig minder kans om zich te ontwikkelen in het hoofdkussen. Ook dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen en zeker een niet te onderschatten voordeel waar je op kan rekenen.

Wat zijn de voordelen waar je op kan rekenen? 

Wollen kussens zijn eigenlijk reeds vele jaren ongelofelijk populair. Dit niet alleen omdat ze een prima slaapcomfort weten te realiseren. Daarnaast is het namelijk zo dat deze kussens ook over zeer hygiënische eigenschappen beschikken. Zowel voor bacteriën als voor bijvoorbeeld huisstofmijt geldt namelijk dat ze geen schijn van kans maken bij deze kussens. Is het voor jou dus ook van belang dat je kan rekenen op een prima kwaliteit evenals hygiëne voor wat het kussen betreft dat je van plan bent om te kopen? Dan moet je zeker even kijken in de richting van wollen hoofdkussens. 

Wat zijn de nadelen waar je aandacht aan moet schenken?

Er zijn absoluut niet alleen voordelen verbonden aan het gebruik van hoofdkussens die zijn gemaakt van wol. Er zijn eigenlijk ook twee nadelen om rekening mee te houden, namelijk:

  1. Deze kussens van wol kunnen niet gewassen worden; 
  2. Er is in principe slechts sprake van een zeer beperkte veerkracht. 

Bovenstaande nadelen zijn twee punten om zeker rekening mee te houden, maar voor het merendeel van de mensen zijn ze niet van doorslaggevend belang. Dit betekent dat de meeste potentiële kopers er alsnog voor kiezen om deze kussens te kopen ondanks het feit dat ze zich bewust zijn van de nadelen die eraan verbonden zijn.