vloer

Houten vloer past in elke woning in Friesland

Een warmere sfeer, doorleefde look een geen vloer die hetzelfde is. Dat is in het kort een houten vloer. Het past echt prachtig in vrijwel elk interieur. Ben je op zoek naar een houten vloer in Friesland en loop je nog met een paar vragen rond? We bespreken een paar veel voorkomende vragen rondom houten vloeren. Zoals of het in combinatie kan met vloerverwarming, welke soorten er zijn en hoe het zit met het leggen en onderhoud.

 

Waarom houten vloer kopen?

  • Een houten vloer gaat ook in Friesland een levenlang mee. Mits je de vloer goed onderhoudt
  • De vloer behoudt altijd een unieke uitstraling
  • Er is veel te kiezen. Ook wat betreft de afwerking en legmethode. Daarom is er altijd een houten vloer die bij jou past
  • Het kan prima in combinatie met vloerverwarming

 

Houten vloer? Veel keuze in Friesland

Friesland kent een aantal zeer gewaardeerde houten vloerspecialisten. Niet alleen weten zij u alle ins en outs te vertellen over de vloeren en wat erbij komt kijken, ook hebben zij een mooie diverse keuze aan houten vloeren. Van een rustieke eiken houten vloer tot lamel en van visgraat tot kasteelvloeren. Daarbij kun je ook variëren in legpatronen zoals visgraat of de Hongaarse punt. Om de keuze in soorten houten vloeren nog diverser te maken, kun je ook kiezen welke afwerking je het liefste ziet bij je nieuwe vloer. Dat kan met de traditionele olie zijn of de keiharde lak en uiteraard de vloerzeep.

 

Vloerverwarming en een houten vloer?

Een mooie nieuwe vloer is prachtig. Maar met koude voeten in huis rondlopen is natuurlijk niet fijn. Hout is een langzame geleider en kan daardoor prima in combinatie met vloerverwarming. De vloer geeft alle warmte af en er is geen sprake van extra stookkosten. De temperatuurveranderingen van de vloerverwarming moet je geleidelijk bijstellen. Dit geeft een constante, aangename kamertemperatuur. Wel speelt de ondervloer nog wel een grote rol. Hierover kan de vloerenspecialist bij jou in Friesland je alles over vertellen.

 

Onderhoud

In tegenstelling tot laminaat, vraagt een houten vloer wel onderhoud. Dat verlengt de levensduur van je vloer namelijk aanzienlijk en daar heb je alleen maar weer langer plezier van. Dit onderhoud doe je voornamelijk door de vloer schoon te houden. Iets wat je bij elke vloer doet. Dus even stofzuigen en regelmatig dweilen doet al wonderen voor je vloer. Gebruik daarbij wel het liefst het schoonmaakmiddel dat speciaal gemaakt is voor houten vloeren. Geen allesreiniger.

 

Leggen van een houten vloer in Friesland

Heb je je droomvloer gevonden maar zie je op tegen het leggen van je houten vloer? Dit kun je dan ook met een gerust hart overlaten aan de verkopen van je houten vloer in Friesland. Zij komen de vloer bij je brengen en ook voor je leggen. Voordeel is dat je sowieso er zeker van bent dat de houten vloer vakkundig bij je geplaatst wordt. Scheelt jou tijd.

 

Een zwevende vloer kunnen veel mensen prima zelf leggen. Maar een vloer verlijmen aan de ondervloer is toch een ander verhaal. Bij twijfel is het dus zeker aan te raden om gebruik te maken van de legservice die veel vloerenspecialisten in Friesland je aanbieden.