Wat kan ik doen om mijn buitenhuisje te beveiligen?

Buitenhuisjes zijn een veelvoorkomend doelwit van inbrekers. Het is begrijpelijk dat je in jouw buitenhuisje niet alleen planten zult hebben, maar ook andere spullen als gereedschappen, fietsen etc. Deze spullen kosten ook geld en je moet er zuinig op zijn. Dit betekent dat het beveiligen van jouw buitenhuis veel belangrijker is dan de meeste mensen verwachten – een onveilig buitenhuis kan je veel meer kosten dan je denkt. Hier zijn er enkele tips hoe je dat kan doen.

  1. Installeer een alarmsysteem

Het installeren van een alarmsysteem in jouw buitenhuis is een van de beste manieren om dieven op afstand te houden. Er zijn tegenwoordig een aantal verschillende soorten alarmsystemen op de markt. Sommigen gebruiken hoorbare sirenes of claxons die afgaan als iemand probeert in te breken. Anderen zijn stil en kunnen de politie en jou op de hoogte stellen via een app op je mobiel of een in-house monitor. Wil je ook rondom jouw woning beveiligen? Vraag de slotenmaker in de omgeving om je te helpen. Een andere oplossing is dat je het buitenhuis kunt koppelen aan hetzelfde bewaakte alarmsysteem dat je gebruikt om het huis te beveiligen. Vraag de slotenmaker voor assistentie.

  1. Installeer een camerasysteem

Als je in een hoger crimineel gebied woont of als je bijzonder waardevolle apparatuur in jouw buitenhuis hebt, overweeg dan om een camera te installeren die jouw buitenhuisje en het gebied erom heen bedekt. Dit kan een afschrikmiddel zijn en helpen bij het identificeren van dieven in het geval van een inbraak.

  1. Zet het dak en de ramen vast

Een van de meest voorkomende manieren waarop dieven in buitenhuizen breken, is door het dak eraf te halen. Zorg ervoor dat het dak goed vastzit door hem regelmatig aan het frame vast te schroeven. Let er ook op dat de ramen goed beveiligd zijn.  Verberg de inhoud van jouw buitenhuis door gordijnen op te hangen en berg gereedschappen en andere items op in dozen, kasten of laden wanneer je ze niet gebruikt. Hoe minder er te zien is, hoe veiliger jouw spullen zijn.

  1. Zorg voor een goede verlichting

De meeste schuren bevinden zich in een verre hoek van het erf waar de lichten van het hoofdhuis niet bereiken. Lange, ononderbroken stukken duisternis ’s nachts zijn ideaal voor inbrekers om onopgemerkt in en uit te sluipen. Installeer bewegingslampen op het buitenhuis. Afhankelijk van de sterkte en het bereik van jouw beveiligingslamp, kan je indringers ook afschrikken om de rest van jouw eigendom te verkennen.

Verstevig deuren en ramen

Kies stevige hangsloten met gesloten beugel die weer- of roestbestendig zijn en die inbrekers niet gemakkelijk open kunnen snijden. Hoe moeilijker het is voor een inbreker om in jouw buitenhuis te komen, hoe kleiner de kans dat hij überhaupt probeert in te breken. Controleer de scharnieren van jouw deur. Als die los en zichtbaar zijn, betekent dit dat iedereen gemakkelijk toegang heeft door de scharnieren los te draaien. Vervang die scharnier- / vergrendelingsschroeven door slotbouten of slotschroeven met gladde koppen. Deze fraudebestendige schroeven kunnen niet gemakkelijk worden losgeschroefd.