woonkamer

Welke kasten zijn leuk in de woonkamer?

De woonkamer is de plek waar het gehele huishouden bij elkaar komt. Het is dan ook belangrijk dat de woonkamer knus en gezellig is. Een aantal goede woonkamerkasten kunnen hier aan bijdragen. Lees hier welke kasten geschikt zijn voor de woonkamer.

1. Open kasten in de woonkamer

Een open kast in de woonkamer zorgt voor een goede sfeer. Je kunt in deze open kast van alles stoppen. Denk aan een mandjes om wat kleine spulletjes in op te bergen. Maar ook foto’s van het gezin of dierbaren kunnen erg leuk zijn in een open kast. Het voordeel van een open kast is dat je rondslingerende spullen gemakkelijk op kan bergen zonder dat ze volledig uit het zicht zijn. Let wel op dat je niet veel te veel spullen los in de kasten plaatst. Dit zal dan namelijk een rommelige indruk geven. Het is beter om open ruimte in een kast af te wisselen met laatjes of mandjes waar je spullen in opbergt.

2. Boekenkasten

Boekenkasten zijn een klassiek voorbeeld van woonkamerkasten. Boekenkasten geven niet alleen een persoonlijke touch aan de woonkamer, ze maken de woonkamer ook gelijk knus en gezellig. Daarbij stralen boeken een geleerde, intellectuele sfeer af die in iedere woonkamer goed past. Ook als je kinderen hebt kan het leuk zijn om de kinderboeken een aparte kast te geven in de woonkamer. Zo liggen de boeken gemakkelijk voor het grijpen en kunnen kinderen ook trots zijn op hun langzaam groeiende collectie. Al geldt dit natuurlijk ook voor de volwassen boeken!

3. Televisiemeubels

Een televisiemeubel is praktisch in de woonkamer – het zorgt er eenmaal voor dat de televisie op ooghoogte komt te staan. Maar de opbergruimte in het meubel is ook erg handig. Jullie kunnen deze bijvoorbeeld gebruiken voor wat technische rompslomp (snoeren, opladers, enz.), de afstandsbediening, videospelletjes, oude dvd’s enzovoort. Het televisiemeubel kan een echte eyecatcher zijn in de woonkamer, zorg er dus voor dat de kleur van het meubel bijvoorbeeld matcht bij de muren of accessoires in de woonkamer.

4. Lage kasten voor speelgoed en opbergruimte

Mocht je kinderen hebben, dan is het zeker handig om een aantal lage kasten te hebben die fungeren als opbergruimte. Wanneer speelgoed door de woonkamer slingert geeft dit al gauw een rommelige sfeer. Je kunt dit voorkomen door lage kasten te plaatsen waar kinderen ook zelf bij kunnen. Zo leren zij direct om het speelgoed zelf te pakken en ook weer op te bergen. Er zijn ook poefs die opengemaakt kunnen worden en zo fungeren als opbergruimte. Deze kunnen erg handig zijn als je wat kleiner woont. Zo heb je ook direct zitplaatsen voor wanneer er bezoek komt!