Maak je huis af met een traprenovatie

Het is een onderdeel van het huis waar de meeste mensen maar weinig aandacht aanbesteden: de trap. En dat terwijl het zo’n groot en opvallend element is, zeker als hij niet verstopt zit in de gang maar onderdeel uitmaakt van de woonkamer. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een traprenovatie, waarmee ze hun trap een compleet nieuwe look geven. Het maakt daarbij niet uit welke vorm je trap heeft, want in principe kun je elk type trap renoveren. De beste manier om dat te doen is met de professionele materialen van Ambiant Vloeren. Daarmee ziet je trap er namelijk niet alleen verzorgd en netjes uit, maar ook super stijlvol. En dat is precies het doel van zo’n renovatie, niet?

 

De trends op het gebied van traprenovaties

Als we kijken naar de verschillende stijlen waarin je een traprenovatie kunt uitvoeren, valt op dat veel mensen kiezen voor een minimalistische, industriële trap. Dit doe je bijvoorbeeld gebruik te maken van traptreden pvc met betonlook. Het is weer eens wat anders dan een trap met houtlook, en oogt super strak. Dit type trap staat dan ook erg mooi in strakke designinterieurs, hoewel hij in combinatie met een leuk behangetje op de muur ook prima kan in knusse gezinshuizen met veel kleur.

 

De tweede trend op het gebied van traprenovaties is de naadloze trapbekleding. Dit was voorheen enkel mogelijk als je koos voor tapijt, maar ook met pvc kan dit er erg mooi uitzien. Aangezien dit een heel flexibel materiaal is, is het gemakkelijk te buigen, bijvoorbeeld om traptreden heen. Dit maakt het resultaat super strak en realistisch.

 

Trap pvc online bestellen

Om de onderdelen voor een traprenovatie aan te schaffen hoef je al lang niet meer naar een bouwmarkt. In de webshop van Ambiant kies je gemakkelijk de juiste kleur en variant, en complementeer je de treden desgewenst met trapprofielen in de gewenste kleur. Het installeren is en koud kunstje voor iedereen die een beetje handig is, maar je kunt er natuurlijk ook een expert voor in de arm nemen.

 

De voordelen van pvc als trapbekleding

Los van het feit dat het er super strak en stijlvol uitziet, biedt een trapbekleding met pvc je ook vele andere voordelen. Zo is het materiaal vrij stug, waardoor je er niet snel op uitglijdt. Handig voor als er kleine kinderen of juist ouderen in de woning wonen. Daarnaast is het materiaal geluiddempend en is het zeer gemakkelijk zelf aan te brengen. Doordat het bovendien verkrijgbaar is in ontzettend veel kleuren en varianten, is er voor elke smaak en woonstijl een geschikte variant te vinden. Door het toevoegen van profielen en stootborden aan de zijkant kun je de trap bovendien nóg verder personaliseren. Was je van plan een nieuwe trap te kopen? Dat is niet langer nodig met een traprenovatie van PVC. Lees alles over traprenovatie op de website van Ambiant, en kies direct jouw favoriete variant.