Zo fleur je je interieur op wanneer je krap bij kas zit

Je huis is de plek waar je na een lange dag even heerlijk tot rust kan komen. Of je huis als een thuis voelt, is grotendeels afhankelijk van hoe je het hebt ingericht. Soms kan je na een tijdje echter uitgekeken raken op je oude interieur en heb je behoefte aan een frisse look. Maar niet iedereen heeft hier altijd budget voor. Gelukkig zijn er ook manieren om het interieur van je huis op te frissen zonder een fortuin uit te geven. Die lees je in deze blog!

Raamfolie

Ramen zijn waarschijnlijk niet het eerste waaraan je denkt bij het aanpassen van je interieur, maar toch kunnen ze van grote invloed zijn op de sfeer in de desbetreffende ruimte. Omdat raamfolie zelf aan te brengen is, is het dus een goedkope en makkelijke manier om een frisse look te creeëren. Raamfolie is er in allerlei soorten. Zo is er glas-in-lood raamfolie, gekleurde raamfolie en matterende raamfolie. Maar naast dat raamfolie een decoratief element kan zijn, zijn er ook verschillende soorten raamfolie met een praktische functie. Zo is er zonwerende, inbraakwerende en veiligheidsraamfolie. 

Wees creatief met flessen

Wanneer je dingen op een creatieve manier herbruikt in je inrichting, krijgen ze een tweede leven. Met een glassnijder kan je bijvoorbeeld een wijnfles doormidden snijden. Vul het onderste deel met water en plaats de hals er ondersteboven in. Vul de hals nu met grond en plaats er een mooi plantje in. Zo heb je een plantenpot die zichzelf water geeft! Praktisch en decoratief! Daarnaast kan je een fles een tweede leven geven door hem te gebruiken als vaas. Zet er bijvoorbeeld wat bloemen uit je tuin in, of kies voor trendy droogbloemen. Ten slotte kan je er ook voor kiezen om een mooie bier- of wijnfles als kandelaar voor een dinerkaars te gebruiken. De was zal smelten en langs de kaars en de hals van de fles naar beneden druipen. Zo tover je iets wat je normaal weg zou gooien om tot een superuniek decoratiestuk! Goed voor je portemonnee en het milieu!