eettafel

Zo kies je de juiste eettafel

Wanneer het tijd is voor een nieuwe eettafel, is het belangrijk dat je kiest voor een tafel die goed bij het huis past. De eettafel is namelijk belangrijker dan je zou denken; nergens wordt zoveel tijd doorgebracht dan aan de eettafel. Er wordt elke avond aan gegeten, geborreld, gewerkt, geknutseld, huiswerk gemaakt en spelletjes gespeeld. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt, en in dit blog geven we een paar leuke ideeën hiervoor. 

 

Formaat

Het formaat van de tafel is een erg belangrijk aspect om rekening meer te houden. Omdat de eettafel vaak de plek is waar het hele gezin bij elkaar komt adviseer ik om voor een zo groot mogelijke tafel te kiezen. Wil je plek kunnen bieden aan veel personen maar heeft u niet altijd de ruimte om een grote eettafel in de kamer te hebben? Dan is een maatwerk tafel of uitschuifbare tafel de ideale oplossing. Met een uitschuifbare tafel is het eenvoudig om een extra plek te creëren voor vrienden of familie die langs komen of blijven eten. \

 

Materialen

Eettafels zijn er in enorm veel verschillende materialen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt af van verschillende factoren, zoals: inrichting, smaak, kwaliteit en prijs. De materialen die het meest voorkomen zijn: hout, metaal, glas en een combinatie van deze verschillende materialen. Teakhouten eettafels passen bij veel interieurstijlen en zijn van erg goede kwaliteit net als een teak dressoir

 

Modellen

Naast de keuze uit verschillende formaten en materialen van eettafels. Zijn eettafels ook verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals vierkant, rechthoekig, rond en ovaal. De vorm die wordt gekozen is afhankelijk van de plek waar de tafel komt te staan. Een rechthoekige of vierkante tafel past in de meeste woonkamers of keukens. Wanneer er een relatief kleine plaats is om een tafel neer te zetten is vierkant of rechthoekig zeer geschikt. Wanneer er meer ruimte is kun je ook kijken naar een ronde tafel. Het fijne hieraan is dat je elkaar allemaal kunt aankijken tijdens het eten of het spelen van een spelletje. 

 

Stoelen

Eettafelstoelen heb je in allerlei soorten en maten. Ga je voor een stoel met armleuning of zonder? Bij het kiezen van eetkamerstoelen zijn er een aantal punten belangrijk. Zitcomfort: allereerst meer je de afmetingen van de tafel op. Hoeveel stoelen passen er aan tafel en hoe hoog moeten deze stoelen zijn voor een fijn zitcomfort? Kun je de stoelen onder de tafel schuiven? Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van de eetstoelen. 

Verder is het belangrijk om te kijken of je eetkamerstoelen met of zonder armleuning wilt. Stoelen met armleuning nemen iets meer ruimte in, dus kijk goed of dit past onder de tafel. Ook kun je kiezen voor verschillende eettafelstoelen. Dit geeft een speels effect en kan passen bij het interieur die je hebt.